Odds kalkulátor

Odds formátum

i

Mi az egyszeri fogadás?

Az egyszeri fogadás messze a legegyszerűbb módja a tétrakásnak. Az egyszeri fogadással 1 esemény 1 kimenetelére teszel tétet. Amennyiben a tipped jónak bizonyul, megnyered a fogadást. A lehetséges kifizetésed értéke az oddsokon és a fogadásod összegén múlik.

Az egyszeri fogadásnál a lehetséges végeredmények száma az adott sportágtól és attól függ, hogy melyik fogadási piacon játszól. Az online foci fogadás esetében például a Játékidő eredményénél (Full Time result) 3 lehetséges kimenetelre tehetsz tétet, melyek a hazai csapat győzelme (home win), a döntetlen (draw) és a vendég csapat győzelme (away win). A tekintetben pedig, hogy mind a két csapat szerez-e gólt (Both Teams To Score) 2 lehetséges kimenetelre fogadhatsz, melyek az igen vagy a nem.

Példa az egyszeri fogadásra

Az egyszeri fogadás működésének szemléltetéséhez vegyük példának azt, hogy megteszel egy egyszeri fogadást arra, hogy az Arsenal legyőzi a Tottenham csapatát. Ha az odds 2,50, a tét összege pedig 10 font, a kifizetésed összege 25 font lesz (2,50*10=25), amennyiben az Ágyúsok győzelmet aratnak. Mivel a téted összege 10 font volt, ebből a fogadásból összesen 15 font profitot húzhatsz (25-10=15). Ha azonban az Arsenal nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, és a Tottenham győz, a tétet elbukod.

Arra is lehetőséged van, hogy egyszeri fogadásként egy hosszú távú fogadást köss (outright bet). Ebben az esetben egy adott torna győztesére raksz tétet. Példának okáért 10 fontot teszel a Manchester City Bajnokok Ligája győzelmére, melynek oddsa 5,50. Ha jól tippeltél, a kifizetésed összege 55 font lesz (5,50*10=55), a profitod pedig 45 font (55-10=45).

Az egyszeri fogadás előnyei és hátrányai

Az egyszeri fogadás előnye, hogy csupán egy kimenetelt kell helyesen megtippelned a győzelemhez. Az egyszeri fogadás hátránya azonban az, hogy az értékes profitokhoz meglehetősen nagy téteket kell megtenned, főleg akkor, hogy az adott eredmény oddsai alacsonyak.


Így működik az odds kalkulátor

Az Unibet odds kalkulátor használata egyszerű. Döntsd el, hogy milyen típusú fogadást szeretnél megnézni ezzel – pl. egyszeri, többszörös, Goliath fogadás, Lucky 15, Lucky 31, Lucky 63 fogadás.

Ha ezzel megvagy, akkor válaszd ki a fogadás típust az odds kalkulátoron az egyszerűen kezelhető menüből. A jobb felső sarokban pedig megadhatod, hogy az oddsokat tört vagy tizedes formátumban jelenítse meg a kalkulátor.

Ezt követően add meg a tétet, azaz, hogy milyen összegben szeretnél majd fogadni. Döntsd el, hogy a fogadásod each way típusú és szeretnél-e hozzáadni rule 4-et, továbbá kötési opciókat. Ezek közül néhányat eszköztipp-szöveggel láttunk el, hogy magyarázatot adjunk, ha esetleg nem ismered az összes lehetőséget. Végül írd be az oddsot és a végkimenetelt: nyertes, vesztes, érvénytelen és/vagy Dead Heat. Ha többszörös szelekciót szeretnél megadni, akkor egyenként írd be az oddsot mindegyikhez. Végül kattints a „Számítás” opcióra és a potenciális megtérülés, valamint a nyereség egyaránt megjelenik neked