Fogadási útmutató – Élő fogadás

Az élő fogadás egyike a legkedveltebb fogadási típusoknak, mely népszerűsége napról napra nő a felhasználók között, mind Magyarországon, mind pedig a világ más országaiban.

Az élő fogadás mondhatni az online fogadás szerencsejáték csúcsa, hiszen a fogadás tétek több száz típusa, valamint számtalan sport és esemény közül válogathatsz. Ez pedig annyit tesz, hogy az irányítás a te kezedben van: a tétjeid felett teljes kontrolt gyakorolhatsz azt illetően, hogy mikor és mire teszed meg őket. Ennek köszönhetően pedig lehetőséged van kiválasztani azokat a téttípusokat, amelyek a legjobb oddsokkal kecsegtetnek.

De hogyan is működik az élő fogadás? Ebben az útmutatóban bemutatjuk az online fogadás és az élő fogadás közötti különbséget, az élő fogadás megértésével járó előnyöket, továbbá azt, hogy az élő streaming hogyan tud további segítséget nyújtani a tétekkel kapcsolatos döntések meghozatalához.

Fogadás és élő fogadás – Különbségek

Az élő fogadás tulajdonképpen a normál fogadás továbbfejlődött változata, mely az élő sportesemények alatt zajlik. A piacok többsége – mint például a gólszerzők, a meccs eredmények és az összpontszámok – aktívak maradnak az élő fogadás alatt.

A sima fogadás és az élő fogadás között a legnagyobb különbség azonban az, hogy az élő fogadás legfrissebb oddsai a játék alatt meglehetősen gyorsan változnak. Ez pedig azt jelenti, hogy a sportesemények alatt bármikor megváltoztathatod a döntésedet a tétetek illetően, és egyik csapatról, játékosról vagy végeredményről a másikra válthatsz át.

Példának okáért megtehetsz egy meccs előtti tétet arra, hogy a Manchester United legyőzi a Reading csapatát a FA-kupában. Ezek az online fogadás oddsok nagy valószínűséggel meglehetősen kicsik lesznek, így amint megteszed a tétet, a meccs alatt végig ezekhez az oddsokhoz leszel kötve. Amennyiben a Reading hamar pontot szerez, a Manchester élő oddsai nőni fognak, de ez sajnos számodra nem jelent változást.

Az élő fogadás ezzel szemben megadja neked a lehetőséget arra, hogy te válaszd meg a tétrakás időpontját. Ennek következtében akkor köthetsz fogadást, amikor a legjobbnak ítéled meg a helyzetet, így kerülve előnyösebb helyzetbe annál, mintha az online foci fogadás mellett tetted volna le a voksodat. Természetesen előfordulhat, hogy az oddsok még nőnek vagy csökkennek a meccs további részében, így ezt is érdemes észben tartanod a döntés meghozatalakor.

Hogyan tudsz élő fogadást kötni?

Az élő fogadás menetének elsajátítása meglehetősen egyszerű, így mindenfajta bonyodalom nélkül tudsz élőben fogadni az egyes sportesemények alatt. Az Unibet Sportfogadás platformja ugyanúgy működik az online fogadás (amikor a meccs előtt teszed meg a tétet) és az élő fogadás esetében is. Egyszerűen csak keresd meg azt a mérkőzést, melyre élő fogadás tétet kívánsz rakni, és kattints az általad preferált piacra. Amikor pedig elérkezettnek látod az időt, nincs más dolgod, mint megtenni a tétet.

A téted megtétele és annak elfogadása között van egy kis késleltetés. Ennek célja annak biztosítása, hogy egy nagy esemény - például gól a futballban vagy sas a golfban - ne változtassa meg drámaian az In Play (élő) nyereményszorzót a fogadás során.

Az oddsok bármely pillanatban változhatnak, és pont ettől válik az élő fogadás izgalmassá. Egy esemény során képesnek lenni a pontos időzítésre meglehetősen nehéz, ne keseredj hát el, ha nem sikerül elsőre.

Az élő fogadás funkciói

Az élő fogadás teljesen új szintre emelte a sportjátékok világát. Nem csak élőben fogadhatsz, de arra is van lehetőséged, hogy nézd a meccseket, kövesd az élő statisztikákat és az akció kellős közepén akár még egy kifizetést is bezsebelhetsz.
Ez pedig azt jelenti, hogy semmiről nem maradsz le, hisz az Unibetnél számos funkcióval tesszük még feledhetetlenebbé az élő fogadás élményét!

Élő közvetítés az Unibet TV-n

Az Unibet TV élő sportközvetítése korszakalkotó változást hozott az élő fogadásban az elmúlt pár év során. Neki köszönhetően pedig az élő fogadás az iparág élvonalába emelkedett.

Az Unibetnél minden évben több ezer sportesemény élő közvetítését nézheted, melyekre fogadásokat is köthetsz. Az élő foci fogadás, a kosárlabda, az élő jégkorong fogadás és az élő tenisz fogadás különösen nagy népszerűségnek örvendenek, ám rajtuk kívül még számos más sport is megtalálható a kínálatban.

Nézd és fogadj élőben kedvenc sportjaidra számítógépeden, okostelefonodon vagy tableteden. Töltsd le eszközödre az Unibet applikációt annak érdekében, hogy megkaphasd a legújabb oddsokat és a naprakész közvetítéseket.

Az Unibet TV élőben közvetíti a legnagyobb labdarugó ligák meccseit, Európában, Ausztráliában, Brazíliában és az Egyesült Államokban. Élőben követheted többek között a La Liga, a Bundesliga és a Serie A mérkőzéseit.

Az amerikai sportok rajongóira is gondoltunk: az NHL és az NBA szezon valamennyi meccse élőben kerül közvetítésre, az élő fogadás piacokkal együtt. Ezen túlmenően a legnagyobb nemzetközi tornák meccseiből is jó néhányat közvetítünk, így a Copa America, az Africa Cup of Nations és a Cricket World Cup mérkőzéseiről sem maradsz le!

Az Unibet TV élő streaming szolgáltatása valamennyi játékosunk számára elérhető, amennyiben be vannak jelentkezve és van pénz az Unibet egyenlegükön. Az élő közvetítéseket akkor is nézheted, ha nincs pénz a számládon, ez azonban csak akkor lehetséges, ha az elmúlt 24 órában volt fogadásod.

Sőt mi több, a top játékok nagy részét élő kommentátor közvetíti, így garantáltan nem maradsz le egy fontos történésről sem!

Cash Out funkció

Az egyedi cash out funkciónak köszönhetően lehetőséged nyílik arra, hogy kivedd az aktuális téted egy részét, még mielőtt a játék kimenetele eldőlne. Ezáltal biztosíthatod a nyereményed egy részét, vagy minimalizálhatod a veszteségeket.

Például: Tegyük fel, hogy 10 font élő fogadást tettél meg a Manchester United győzelmére az Arsenal csapata ellen, melynek oddsa 1/1 volt. Egy győztes tét esetén a kifizetés így 20 font lett volna. A Manchester 1-0-ra vezet, az Arsenal azonban uralja a játékot, és 20 perccel a meccs vége előtt elkezd a gólszerzésre törekedni. A kiegyenlítő gól elkerülhetetlennek látszik, a téted pedig bizonytalanná válik. A Cash out funkcióval lehetőséged nyílik arra, hogy a tétet egy visszafizetéssel biztosítsd. Így például 16 fontot veszel ki az élő fogadásból ahelyett, hogy kivárnád a meccs végeredményét és bevállalnál egy potenciális veszteséget.

A Cash Out funkcióval biztosítani tudod a nyereményeid egy részét azáltal, hogy megnyomod a ’Cash Out’ gombot. Ekkor a pénz azonnal ráírásra kerül a számládra.

A Cash Out funkció arra is kiváló, hogy a veszteséget minimalizáld. Tegyük fel, hogy a fenti példával egyező tétet tettél meg, azzal a különbséggel, hogy az Arsenal vezet 1-0-ra. Lévén, hogy a meccset az Arsenal uralja, nem látsz esélyt arra, hogy a Manchester megfordítsa az állást. Ahelyett, hogy elvesztenéd az egész téteted, dönthetsz úgy, hogy csökkented a veszteséget és a ’Cash Out’ gombra kattintva elfogadod az ajánlatunkat. Ekkor a téted egy részét visszakapod.

Számos rajongó arra használja ezt az opciót, hogy 0-0 döntetlenre fogadjon a fociban, melynek oddsa eleinte nagyjából 4/1 körül lesz. Ahogyan a meccs gól nélkül halad előre, az oddsok rövidülnek. Ekkor a játékosok élnek a cash out funkcióval, amennyiben úgy vélik, hogy van esély egy késői győzelemre. Végülis a Premier League góljainak nagyjából 15%-át a mérkőzések utolsó 10 percében lövik…

Akciófogadás

Az akciófogadás az Élő Fogadás termékeink egy egyedi funkciója. Általa olyan izgalmas fogadási élményben lehet részed, ahol villámsebességgel tehetsz tétet, rendszerint egy adott sportág következő eseményére.

Az akciófogadás eredményei jóval gyorsabban kerülnek megerősítésre, mint a sztenderd fogadások, ezáltal pedig akár 60 másodperc alatt is nyerhetsz.

Az Unibet az akciófogadás piacainak legnagyobb választékával büszkélkedhet, kínálatunkban pedig a sportok széles skálája érhető el. Az akciófogadás funkciót a foci fogadás, a tenisz, a krikett, a kosárlabda, a röplabda, a darts és számos más sportágban kipróbálhatod. Az akciófogadás megtételéhez keresd a piros villámot formázó logót az Élő Fogadás piacokon, tedd meg a tétet, nézd, ahogyan kibontakozik az akció és kapd kézhez a nyereményidet csupán másodperceken belül.

Tudj meg többet a kifejezésekről és a sportfogadás téttípusairól a fogadási és sport szójegyzékünkből. Az élő fogadással kapcsolatos kérdéseidre pedig a rövid élő fogadási útmutatónkban találsz választ.
Illusztrációk

Az Illusztráció az élő fogadás eredménytáblája. E funkció segítségével lehetőséged van megjeleníteni az adott játékot. Például a labdarúgásban megnézheted, hogy a labda hol helyezkedik el a pályán, hogyan mozog, melyik csapatnál van, támadás történik-e éppen, illetve a játék statisztikáira is vethetsz egy pillantást.

Az illusztrációnál minden olyan adathoz hozzáférhetsz, melyek birtokában már elegendő információval rendelkezel a tét megtételéhez. Megnézheted a kaput eltaláló és a kaput elkerülő lövések, a kiosztott lapok és a szögletek számát, azt, hogy mennyi idő telt már el a játékból, valamint természetesen magát az állást is. Az illusztráció funkcióban egy ’hőtérkép’ is elérhető, amelyen láthatod, hogy hol történt a legtöbb akció. Az Unibet illusztráció funkciója kiváló segítség az élő fogadás megtételéhez!