Fogadási útmutató – 2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság

A 2021-es Európa-bajnokság az idei nyár egyik legnagyobb eseménye: a nemzetközi tornát egy évvel elhalasztották a koronavírus-járvány miatt, ám az új lebonyolítási rendszer megmaradt, összesen tizenegy ország került fel a rendezők listájára, ez pedig azt is jelenti, hogy több nemzet pályázhat – jobb eséllyel – az Európa-bajnokság megnyerésére, ami a sportfogadás odds kínálatot szemlélve is jól látható.

Az Unibet jóvoltából a kontinensviadal összes mérkőzésére tippelhetsz, nem csak az összecsapások előtt, de alatt is, köszönhetően az élő odds funkciónak. Jelen fogadási útmutató segítséget nyújt abban, hogy fontos információkat gyűjts az Európa-bajnokság kapcsán, a csoportmérkőzésektől kezdve, egészen a döntőig. Tudj meg mindent a torna favoritjairól, az online sportfogadás művészetéről, a sportfogadás odds kínálatról, illetve az általános csapatpiacokról.

2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság: Helyszínek

A kontinenstorna lebonyolítása megváltozott, tizenegy különböző ország nagyvárosai adnak otthont a mérkőzéseknek, Európa-szerte. Íme, az Európa-bajnokság helyszíneinek listája:

  • Parken Stadion, Koppenhága – Dánia 
  • Hampden Park, Glasgow – Skócia
  • La Cartuja Stadion, Sevilla – Spanyolország
  • Johan Cruyff Aréna, Amszterdam – Hollandia
  • Nemzeti Stadion, Bukarest – Románia
  • Puskás Aréna, Budapest – Magyarország
  • Kresztovszkij Stadion, Szentpétervár – Oroszország
  • Olimpiai Stadion, Baku – Azerbajdzsán
  • Olimpiai Stadion, Róma – Olaszország
  • Allianz Aréna, München - Németország
  • Wembley Stadion, London – Anglia

Összesen hat darab négyes csoportba sorsolták a válogatottakat, az Európa-bajnokság történetében másodszor szerepel 24 csapat a tornán. Minden stadion – legalább – három csoportmérkőzésnek ad otthont, az elődöntőket és a finálét pedig a Wembley Stadionban rendezik. 

Vágd zsebre az üdvözlő bónuszod!

2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság: Csapatok

Az öt évvel ezelőtti tornához hasonlóan, ez az Európa-bajnokság is 24 csapatos lesz, a mostani mezőnyből pedig 19 válogatott már a 2016-os kontinenstornán is ott volt. Az aranyesélyes Belgium mellett, a 2018-as világbajnokság győztese, Franciaország, valamint a címvédő Portugália is szerepel majd az Eb-n.
Íme, a 2021-es Európa-bajnokság csapatainak listája, a kvartettek alapján:

  • A-csoport: Törökország, Olaszország, Wales, Svájc
  • B-csoport: Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
  • C-csoport: Hollandia, Ukrajna, Ausztria, Észak-Macedónia
  • D-csoport: Anglia, Skócia, Horvátország, Csehország
  • E-csoport: Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Szlovákia
  • F-csoport: Magyarország, Franciaország, Németország, Portugália

A csoportgyőztesek automatikusan továbbjutnak a legjobb 16 közé, míg a legjobb négy harmadik helyezett csapat szintén nyolcaddöntőt játszhat. A csoportkör végével elinduló egyenes kiesés szakaszban, hosszabbítás és tizenegyesrúgások döntik el a továbbjutást, amennyiben a rendes játékidő döntetlen állással ér véget.
2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság: Az esélyesek

Az Európa-bajnokság sportfogadás odds kínálata alapján Anglia válogatottja a legesélyeseb a végső győzelemre: a Háromoroszlánosok még soha nem tudták megnyerni a kontinenstornát, 1996-ban az elődöntő során búcsúztak, Németország ellen. A Nationalelf most is jó esélyekkel indul harcba a trófea megszerzéséért, akárcsak Belgium, Franciaország vagy Spanyolország nemzeti csapata.

A címvédő Portugália negyedik helyen áll a favoritok listáján: Cristiano Ronaldo és társai 2016-ban valósággal sokkolták a világot, amikor idegenben felülmúlták a francia válogatottat, megszerezve ezzel történetük első Európa-bajnoki elsőségét. A titkos favoritok egyike Hollandia lehet, de Dánia legjobbjaira is érdemes lesz odafigyelni.
2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság: Így fogadj a meccsekre!

Ha fogadni szeretnél az Európa-bajnokság mérkőzéseire, először is érdemes elolvasnod az Unibet futballal kapcsolatos fogadási útmutatóit. Az online sportfogadás kedvelői általában kétféle fogadást kötnek: hosszútávú fogadásokat, valamint igyekeznek megtippelni az egyes mérkőzések eredményeit. Előbbi fogadástípus során, egyetlen válogatott mellett kell letenned a voksod, amelyik – véleményed szerint – megnyeri a kontinenstornát. Jelen pillanatban Anglia az Európa-bajnokság elsőszámú esélyese.

Az egyes mérkőzésekre vonatkozó fogadásoknál, mindössze egyetlen találkozó eredményét próbálod meg eltalálni – ez a sportfogadás legnépszerűbb módja. Az Unibet, az Európa-bajnokság minden meccsére egyenként 200 ajánlatot biztosít, vagyis nincs más dolgod, mint ellátogatni az Európa-bajnokság fogadási oldalára és kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet. 

Az általános – minden meccs kapcsán elérhető – sportfogadás odds kínálat a meccs győztesét, a pontos eredményt, az első gól szerzőjét, a félidő eredményét és a játékosokra vonatkozó speciális ajánlatokat foglalja magába. Fogadáskor nem kell mást tenned, mint rákattintani az általad preferált ajánlatra, majd megadni a tétet, végül pedig a „Fogadás” gomb megnyomásával feladni a szelvényt.

Érdemes odafigyelni a különleges ajánlatokra is az Európa-bajnokság során: ezek a speciális fogadások a játékosokra vonatkoznak, például megtippelheted, hogy ki találja el a keresztlécet, kit állítanak ki, melyik futballista szerez több gólt, vagy ér el esetleg mesterhármast. Ezek a különösen szórakoztató fogadások akkor a legjobbak, ha nem szurkolsz egyik résztvevő csapatnak sem, csak élvezni szeretnéd a mérkőzést.

A legjobb dolog az Európa-bajnokság találkozói és az online sportfogadás kapcsán, hogy akár több fogadást is elhelyezhetsz egy szelvényen. Nincs más dolgod, mint rákattintani az általad kiszemelt ajánlatra, amely rögtön megjelenik a szelvényeden, az oddsok pedig összeszorzódnak – vagyis a kombinált szelvények igen komoly nyereménnyel kecsegtetnek.

2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság: A különböző odds formátumok

Ha érdekel, hogy hogyan fogadhatsz az Európa-bajnokság mérkőzéseire, akkor a legjobb helyen vagy. Néha még a legjobb tipszterek sincsenek tökéletesen tisztában a sportfogadás odds formátumokkal, így neked is jól jöhet néhány tanács, hogy könnyebben eligazodj a legjobb oddsok – bonyolult – világában.

Az odds mindig a várható nyereményt jelöli, vagyis azt az összeget, ami a tiéd lesz, ha sikeres a fogadásod. Háromféle sportfogadás odds létezik: a töredékes, a százalékos és az amerikai, az alábbiakban pedig mindegyiket bemutatjuk, egy példa segítségével. Úgy döntesz, hogy 1000 forintot teszel arra, hogy Anglia 2-0-ra legyőzi Horvátországot az Európa-bajnokság csoportkörében: a töredékes odds ebben az esetben 8/1, a százalékos 9,00, míg az amerikai +800. A töredékes odds esetében a nyeremény (profit) szerepel a törtvonal bal oldalán, míg a tét a jobb oldalán, vagyis, ha 1000 forintot teszel fel 8/1-es odds esetén, győzelem esetén 8000 forintot zsebelsz be, PLUSZ visszakapod az 1000 forintos tétet is. Százalékos odds esetén, egyszerűen csak meg kell szorozni a feltett tétet az odds értékével, így jön ki a 9000 forintos nyeremény. Az amerikai odds is hasonlóképpen működik, a nyeremény a feltett tét és az odds szorzata (persze, azt fontos észben tartani, hogy 1000 forintos tét esetén nem 800000 forint lesz a tiszta nyereményed, csak 8000 forint), plusz a tét is visszajár.

Az Unibet sportfogadási kínálatában mindhárom odds formátum megtalálható, vagyis bátran kipróbálhatod mindet, akár az Európa-bajnokság alatt is. Ha esetleg még mindig nem vagy biztos magadban, add hozzá a neked tetsző fogadást a szelvényedhez, amelyen automatikusan megjelenik a várható nyeremény is, így el tudod dönteni, hogy megéri-e az adott fogadás, avagy sem.

Ha nem tudod, hogy melyik sportfogadás odds formátumot válaszd, a százalékos lehet a legjobb megoldás, miután ez a legkönnyebben érthető: nincs más dolgod, mint megszorozni az általad feltett pénzösszeget az odds-szal, és már meg is kaptad a várható nyeremény értékét.

2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság: Fogadj az Unibeten!

Futballrajongók milliói követik majd figyelemmel az Európa-bajnokság mérkőzéseit, az Unibet jóvoltából pedig nem csak a szurkolók, de az online sportfogadás szerelmeseinek közösségéhez is csatlakozhatsz. Fogadj az Európa-bajnokság minden összecsapására, ismerd meg a csapatokat és a játékosokat, valamint szurkolj kedvenceidnek a kontinenstornán. Az Unibet a legjobb oddsok mellett, felejthetetlen élményeket is biztosít számodra.
Íme, a csoportkör első fordulójának mérkőzései:

Óriási sportfogadás odds kínálat, statisztikák, legfrissebb eredmények: az Unibeten minden adott hozzá, hogy az Európa-bajnokság során belekóstolj az online fogadás világába. Az élő futball oddsok például a meccs statisztikái és a pályán látottak alapján frissülnek folyamatosan – neked pedig nincs más dolgod, mint kiválasztani közülük a számodra legmegfelelőbbet!

A Végső fogadások fül alatt található hosszútávú fogadások közül is érdemes szemezgetni, hiszen megtippelheted az Európa-bajnokság győztesét, a csoportok első helyezettjeit, a torna gólkirályát, de akár egyes válogatottak szereplésére is fogadhatsz. Az Unibetnél adott a lehetőség, hogy több különböző fogadást is elhelyezz ugyanazon a szelvényen – így a kombinált sportfogadás oddsok értéke az egekbe szökhet, te pedig hatalmas nyereményt vághatsz zsebre!

Regisztrálj most!