Online sportfogadás: Három kupadöntő egyetlen estén

május 19, 2021

Kilenc órakor szólal meg a kezdő sípszó Reggio Emiliában, a Sassuolo és a másodosztályú Reggiana csapatának is otthont adó Mapei stadionban, amellyel kezdetét veszi a a Coppa Italia döntője, az Atalanta–Juventus FC mérkőzés. Miután a bergamói csapat 2019-ben a Lazio ellen 2–0-ra kikapott a fináléban, az egyesület vitrinjében továbbra is egyedüliként díszeleg az 1963-as kupatrófea. Azt a Torinót legyőzve, Angelo Domenghini triplájával szerezte meg az együttes, a kiváló csatár később, 1968-ban Európa-bajnok lett Olaszország válogatottjával, az 1970-es világbajnokságon pedig egészen a döntőig jutott, ahol „csak” Peléék ellen fogyott el az olasz labdarúgótudomány. Ma az Atalanta ellenfele a másik torinói klub, a 13-szoros kupagyőztes Juventus lesz, amely a 2020-as döntőt csupán a büntetőpárbajban bukta el a Napolival szemben.

Az élő fogadás rajongói számára igazi különlegesség, hogy az olasz döntőhöz képest mindössze negyed órával később kezdődik a Coupe de France idei fináléja, melyen az AS Monaco és a Paris Saint-Germain csapatai csapnak össze. Nico Kovač bombaformában futballozó Monacója bizony kemény feladat elé állíthatja a címvédő PSG-t, melynek játékosai, Neymarral az élen, a többfrontos nemzetközi szereplés miatt fáradtabbak lehetnek a hercegségbeli gárda tagjainál.

A két nagy döntőnél valamivel korábban, hat órakor kezdik a játékot Pozsonyban a Szlovák Kupa fináléjában, melyen az MSK Žilina a Slovan Bratislavával méri össze erejét. A címvédő fővárosiak kilenc kupagyőzelmükkel csúcstartónak számítanak a sorozatban, és mivel bajnoki elsőségüket már bebiztosították, „csak” ez a 90 perc választja el az újabb hazai duplázástól Vladimir Weiss tanítványait, köztük a magyar válogatott Holman Dávidot. Abban persze biztosak lehetünk, hogy a zsolnaiak nem feltett kézzel fognak kiállni a mérkőzésre, főleg, hogy a városban utoljára 2012-ben örülhettek kupagyőzelemnek. Abból az együttesből persze már senki nem maradt hírmondónak a játékoskeretben, annál éhesebbek viszont a sikerre a Šošoni mostani fiatal tehetségei: az utánpótlás-válogatott Miroslav Gono, az ifjú lengyel Kurminowski–Kiwior duó, és persze az örmény játékmester, Vahan Bicsakcsjan.

A szerdai meccsdömping csábít a kötésben fogadás lehetőségeinek kiaknázására is, főleg, hogy most promóciónk keretében akár 30%-kal megnövelt nyereményhez juthatnak ügyesen kombináló játékosaink