Online sportfogadás: Jöhet a szokásos számolgatás?

január 20, 2023

Ahogy az elmúlt évek (lassan egy évtized) nagy tornái alatt megszokhattuk, általában nem csak a kézilabda fogadás és a meccsekre vonatkozó oddsok kapcsán kezdődik komoly osztás-szorzás: a női és férfi válogatottak továbbjutása okán is igen gyakran előkerül a négyzetrácsos papír és a ceruza. Kiket kell legyőzzünk? Hány gólos siker szükséges? A csoport/középdöntő további – nem magyar érdekeltségű – meccsein milyen eredmények kellenek, hogy továbbjussunk?

Jelenleg éppen a férfi kézilabda-válogatott világbajnoki szereplése szolgáltatja az elmaradhatatlan izgalmat: Mikler Rolandék eddig két mérkőzést nyertek, ugyanennyit elveszítettek, ezzel pedig elszállni látszik a negyeddöntőbe jutás esélye. Persze, ha csak a legjobb oddsok oldaláról közelítjük meg a dolgot, akkor az Izland ellen elért bravúrgyőzelem óriási szó, a Portugália és Svédország legjobbjaival szemben gyűjtött nulla pont pedig papírforma eredmény. Azonban a sportfogadás – értelemszerűen – nem veszi figyelembe a mérkőzésen nyújtott teljesítményt, csak és kizárólag a végeredmény számít, márpedig a legnagyobb probléma a mutatott játékkal van.

Mindegy, hogy ki az ellenfél, a magyar válogatott eddig nem tudott igazán jó teljesítményt felmutatni, még Dél-Korea ellen is akadtak melegebb pillanatok. Ezeknek a számát minimálisra kell csökkenteni az elkövetkező két meccsen, Brazília és a Zöld-foki Köztársaság legjobbjaival szemben. Mind a két gárda bőven tud meglepetést okozni: előbbi a védekezésére és Európában játszó sztárjaira építhet, míg utóbbi az elképesztő lelkesedésére és gyorsaságára – ráadásul egy európai csapat legyőzése mindig óriási skalpnak számít.

Ha viszont mi kerekedünk felül mindkétszer, a középdöntős csoportunk maradék meccsei pedig a papírforma szerint alakulnak, akkor alighanem megcsípjük a második helyet és ott leszünk a negyeddöntőben.
Reménykedjünk benne, hogy ezúttal kijön a matek!