Online sportfogadás: Morata, Griezmann, Luisito, Messi

június 28, 2021

Igazi sztárparádét hoz a futball fogadás rajongói számára a hét első napja, este hat órától hajnali négyig összesen négy kontinensbajnoki mérkőzésen szoríthatunk kedvenceinknek. A nemzetközi figyelem először Koppenhágára irányul, ahol az Európa-bajnokság hétfői első nyolcaddöntőjében a vb-ezüstérmes horvátok a korábbi háromszoros Eb-győztes Spanyolországgal mérkőznek. Horvátország nemzeti csapata baljós előjelekkel vág neki a nagy meccsnek, hiszen a védelem tengelyéből eltiltása miatt hiányozni fog Dejan Lovren, a támadó szekcióból pedig a pozitív COVID-teszttel kiesett Ivan Perišić, aki a csoportkörben két góljával és egy gólpasszával kiemelkedő teljesítményt tudott felmutatni. Ez persze nem jelenti, hogy Luis Enrique spanyol válogatottja nyugodtan várhatná a dániai összecsapást, a hispán gárdát a csoportkörben éppen támadásai hatékony(talan)sága miatt érték jogos kritikák.

Este kilenckor aztán Bukarestben harsan fel a mérkőzés kezdetét jelző sípszó a Franciaország–Svájc találkozón, Didier Deschamps végső győzelemre is esélyesnek tartott együttese közelmúltbeli mumusával találkozik: a legutóbbi öt tétmérkőzésből ebben a párosításban négy döntetlennel zárult – ez persze ma este semmiképp sem fordulhat elő… Az argentin játékvezetőnek, Fernando Rapallininek várhatóan sok dolga lesz az összecsapáson, és talán előnyére válhat, hogy korábban fújt már gall válogatottnak: a dél-amerikai spori 2019-es U20-as világbajnokságon két meccset is vezetett a korosztályos francia együttesnek. Ennél azonban érdekesebb lehet, hogy mindkét tárgyalt mérkőzésre érvényes Eb-Aranygól tippjátékunk, melynek nyertesei 3,2 millió forinttal lehetnek gazdagabbak!

A francia-svájci szomszédvári rangadó után, hajlani kettőtől pedig eljön az éjjeli baglyok ideje, hiszen vár minket az Uruguay–Paraguay derbi, illetve a Bolívia–Argentína találkozó a Copa América csoportkörének záróakkordjaként. Az már eldőlt ugyan, hogy az A csoport kiesője Bolívia lesz, a meccsek tétje azonban így sem kicsi, az online sportfogadás elkötelezettjeinek nagy örömére: senki nem akarhat ugyanis a negyedik helyre szorulni a táblázaton, és ezzel a negyeddöntőben a házigazda Brazília útjába kerülni, mint ahogy a bivalyerős Kolumbiát is szívesen elkerülnék a legalább elődöntőbe vágyó együttesek. A győzelmi kényszer tehát Lionel Messi és Luis Suárez, az egykori barcelonai csapattársak vállait egyaránt nyomja, ami a nézők, és különösen az élő sportfogadás szerelmei számára izgalmas, fordulatos meccseket sejtet.