Online sportfogadás: Pályán az NBA európai krémje

január 6, 2023

Mi lehet a tengerentúli kosárlabda rajongók egyik legnagyobb szívfájdalma? A kérdésre adott válasz talán sokakat meglep, pedig teljesen igaz: európai sztárok lettek a liga legfényesebb csillagai. Persze, ott van Steph Curry, Kevin Durant vagy éppen LeBron James, de a három legendás kosaras már jócskán benne van a korban, az utánpótlásuk pedig valahol késik. Ha ránézünk az MVP oddsok listájára, talán Jayson Tatum és Ja Morant nevét említhetnénk, mint új generációt, míg Donovan Mitchell szintén „amcsi”, ám egy 71 pontos mérkőzés még kevés a díjhoz…

Ki vezeti a rangsort? Kire tippeljenek a kosárlabda fogadás kedvelői, ha nyerni szeretnének az alapszakasz végén? Nos, az elmúlt négy (!) év tendenciájából kiindulva, bizony egy európai játékos végső sikerére mutatkozik a legjobb esély: Dirk Nowitzki 2007-es MVP-címe után csak amerikai sztárok zsebelték be a díjat, egészen 2018-ig. James Harden lett az utolsó tengerentúli győztes, a „Szakáll” után pedig beköszöntött az „öreg kontinens” uralma. Giannis Antetokounmpo duplázott, a Milwaukee Bucks görög szupersztárját követően pedig Nikola Jokic, a Denver Nuggets szerb centere ült fel a trónra, kétszer is. Természetesen, Giannis mind a kétszer versenyben volt a címért, de Luka Doncic is bele akart szólni a legnagyobbak csatájába.

Idén meg is van minden esélye erre, hiszen a Dallas Mavericks 23 éves hátvédje elképesztő számokat hoz, ráadásul a csapat is ott lehet a – rendkívül sűrű – Nyugati főcsoport élmezőnyében. A legjobb oddsok alapján, jelenleg a szlovén titán a legesélyesebb az MVP-címre, őt követi a „görög szörny”, azaz Giannis, míg a harmadik-negyedik helyen Tatum és Jokic között csak leheletnyi a különbség. A hétvégén mind a négy sztár pályára lép – Luka kétszer is –, az Unibet pedig minden NBA-mérkőzésre biztosítja a fogadás lehetőségét, sőt, akár az MVP-cím győztesét is megtippelheted!