Online sportfogadás: Tobzódás kontinentális vb-selejtezőkkel

november 15, 2021

A vb-selejtezőket a világjárvány miatt el sem kezdő Óceánián kívül minden földrészen a jövő évi labdarúgó világbajnokságra való kijutás lázában égnek a focidrukkerek, és persze az online futball fogadás rajongói. Hétfőn és kedden sem lesz ez másként, és ember legyen a talpán, aki a több tucat fogadási lehetőség közt valamilyen sajátos rendet vágva kiválasztja a neki megfelelő mérkőzéseket – mi magyarok persze hétfő este elsősorban Varsóra vetjük tekintetünket, ahol a Lengyelország–Magyarország találkozóval nemzeti válogatottunk félúton megáll a Katar felé vezető ösvényen (nem úgy a lengyelek, akikre pótselejtező vár).

Több csoportban egészen az utolsó, 10. fordulóig nyílt maradt a csoportelsőség kérdése, illetve a második, pótselejtezős pozícióban végző válogatott kiléte, a C-csoportban a veretlen Olaszország és Svájc halad fej fej mellett, a D jelű kvintettben a Franciaország mögötti második helyért Finnország és Ukrajna legjobbjai küzdenek. A legizgalmasabban azonban egyértelműen a G-csoport alakul, ahol a Montenegro–Törökország, illetve Hollandia–Norvégia meccsek után a holland-török-norvég trió egyik tagja nagyon boldog lesz, egy másik végtelenül csalódott, a harmadik pedig kap egy második esélyt a bizonyításra… Hasonló érzelmi viharok várhatóak – persze a legjobb oddsok mellett – Afrikában, ahol Kamerun válogatottja hazai pályán, Yaoundéban győzelmi kényszerben fogadja Elefántcsontpartot, akár csak Tunézia Radèsben Zambiát.

Ázsiában magyar idő szerint kedden délután játsszák a selejtező 6. fordulójának találkozóit, melyek közül az Omán–Japán, illetve a Libanon–Egyesült Arab Emirátusok meccsek ígérkeznek fokozottan izgalmasnak. Az amerikai kontinensen kedd éjjel, szerda hajnalban pörögnek fel az események, északon a hét forduló után még veretlen Kanada Mexikó ellen folytatná kiváló sorozatát, a futball fogadás rajongóinak álma az ilyen, igazi háromesélyes meccs! 

A legmagasabb minőségű fociálom ezzel együtt Dél-Amerikában válik valóra egy argentin-brazil derbivel, ahol a vb-selejtezők folyamán eddig egyaránt veretlen Messiék és Neymarék feszülnek egymásnak, újabb bekezdéssel gazdagítva a két ország nemzeti csapatainak közös történetét.