Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Boston Bruins–St. Louis Blues, csütörtök 02:00

Nyolc év után ismét a hetedik mérkőzés dönt a Stanley Kupáról: a bajnoki címet eldöntő utolsó felvonáson a Boston Bruins fogadja a St. Louis Blues együttesét.

A Bruins győzelme esetén megismételné a történelmet, uganis 2011-ben is érintett volt a drámai végjátékban, s akkor a párharcot 2-3-as hátrányról sikerült a maga javára fordítania úgy, hogy az utolsó meccset kapott gól nélkül, 4-0-ra nyerte meg. A különbség annyi, hogy akkor Vancouverben kellett végrehajtania a bravúrt, ezúttal viszont hazai pályán, a TD Gardenben küzdhet meg a trófeáért. Márpedig a hetedik meccsen döntő fontosságú a hazai környezet, ugyanis eddig 16 Stanley Kupa torkollott hetedik összecsapásba, ebből 12-t a hazai gárda nyert. Ugyanakkor a legutóbbi kettőn vendégdiadal született: a Boston előtt 2009-ben a Pittsburgh Penguins a Detroit otthonában tudott nyerni.

Az NHL történetében a Bruins játszotta a legtöbb hetedik meccset, de – 12 vereség mellett – 15 győzelemmel övé a legtöbb siker is, saját közönsége előtt pedig 14-8 a mérlege. A Blues mutatója is pozitív: kilenc diadal mellé nyolc kudarc társul, vendégként viszont négy sikerre hat vereség jut.

A hazai pályán túl még jó néhány dolog szól a Bruins végső diadala mellett. Például a kapusok közti különbség: Tuukka Rask a rájátszásban mérkőzésenként mindössze 1,93 gólt kap, védési hatékonysága pedig 93,8 százalékos, emellett volt két hibátlan találkozója. Valamennyi mutatóban vezeti a rangsort. Vele szemben az újoncként idény közben berobbanó Jordan Binnington az utószezonban korántsem volt kimagasló: 2,52-es kapott gólátlaga, 91,1 százalékos hatékonysága jócskán elmarad az alapszakaszban nyújtott teljesítményétől. De hogy fokozzuk, a Boston finn kapusa azon három találkozón, amikor kieséssel nézett szembe a csapata, még kiválóbb volt: 1,34 gólt kapott és 95,3 százalékkal védett.

A támadó oldalon is inkább a Bostonnál az előny, elvégre a Brad Marchand, David Pastrnak, Patrice Bergeron első sornál nehéz lenne jobbat mondani, elvégre mindannyian legalább 17 pontnál tartanak az idei playoffban, Marchand konkrétan 23-mal vezeti a rangsort. A harmadik sor pedig elképesztően stabil és hatékony, amit a center Charlie Coyle 16 pontja és +8-as mutatója is jelez. Veszélyt tudnak teremteni, de eközben gólt alig kapnak, amikor ők vannak jégen. A védőknél is kiegyensúlyozottabbnak tűnik a Bruins, a csapatkapitány Zdeno Chara +12-es mutatóval ligaelső, pedig az utolsó két meccset már törött állkapoccsal játszotta. De második védelmi párost Brandon Caro viszi a maga +11-es mutatójával, Torey Krug pedig az idei rájátszás legeredményesebb védője a maga 18 pontjával.

Hogy mi szól a Blues mellett? Az, hogy jószerivel semmi sem szól mellette. Ami jó hír, hogy egymeccses eltiltása után visszatérhet az orosz Ivan Barbasev, aki bár a Blues valamennyi rájátszásbeli találkozóján játszott a büntetéséig, de három-három gólja és gólpassza nem tette őt nélkülözhetetlenné.

A Bruins 18 Stanley Kupa-döntőjéből hatot nyert meg, míg a Blues eddig mindhárom fináléját elbukta.

Tipp: Hazai 2.00, vagy bátrabbaknak vendégcsapat összes gólja 1,5 alatt 2.70

Kapcsolódó cikkek