Amerikai SportokNFL

A Buccaneers a címvédő Ramset, a Jaguars a Raiderst fogadja

2022. november 05.

Ismét izgalmas meccsek jönnek.

Jacksonville Jaguars-Las Vegas Raiders, vasárnap 19.00

Nehéz lenne két csalódottabb csapatot találni a ligában, mert a Jacksonville Jaguars és a Las Vegas Raiders is a rájátszás reményében vágott neki a szezonnak, de mindkettő ugyanolyan távol áll tőle.

A floridaiak három fordulóig bizakodhattak, akkor ugyanis 2-1-es mérleggel álltak, azóta viszont mind az öt meccsüket elvesztették. Bele lehetne menni, hogy a védelem miben gyenge, a támadósor miért nem hozza az elvárt számokat, de ha egyetlen statisztikai adatot kellene kiemelni, ami legjobban megmutatja, hogy a Jaguárok miért kullognak a mezőny végén, akkor az az lenne, hogy nem tudják megnyerni a szoros összecsapásokat. Hat olyan találkozójuk volt, amelyen egy labdabirtokláson belüli különbség volt, Jacksonville pedig valamennyit elvesztette…

Ebben a tekintetben páratlan a teljesítménye, de a 2-5-ös mérleggel álló Raiders azért felveszi vele a versenyt, ugyanis ebben a mutatóban 0-4-gyel áll. Az is közös a két gárdában, hogy új vezetőedzővel kezdték a szezont, de ahogy a hazaiaknál a Philadelphiával Super Bowl-győztes Doug Pederson, úgy kaszinóvárosban Josh McDaniels sem tudta megváltani a világot.

Tipp: hazai 2,19

Tampa Bay Buccaneers-Los Angeles Rams, vasárnap 22.25

A szezon előtt ez mindkét együttes naptárában bekarikázott rangadó lehetett, most viszont tulajdonképpen az életben maradás lesz a tét a tavalyi bajnok Tampa Bay Buccaneers és a címvédő Los Angeles Rams számára is.

A floridai és a kaliforniai alakulat ugyanazzal a problémával küzd, ugyanis a támadósoruk egészen katasztrofális teljesítményt nyújt. A 3-5-ös mérleggel álló Buccaneers 18,3-as mérkőzésenkénti pontátlagával 25. a ligában, de a 3-4-gyel álló Kosok még ezt is alulmúlják a 16,9-es átlagukkal, ami a 28. helyre jó. Mindkét esetben több mint tízpontos visszaesésről beszélhetünk a 2021-es évhez képest.

Kiút egyik esetben sem látszik, főleg a cserehatáridő lejárta után, márpedig az erősítés elmaradt. Mivel mindkét klub reményeit a viszonylag erős védelem tartja életben, így kifejezetten kevés pontra van ezúttal is kilátás.

Tipp: pontok száma 40,5 alatt 2,17

Arizona Cardinals-Seattle Seahawks, vasárnap 22.05

Az Arizona Cardinals szintén csalódást keltően szerepelt az idény első felében, így ugyancsak reményei életben tartásáért lép pályára a csoportját nagy meglepetésre vezető Seattle Seahawks ellen. A tét óriási lesz, mert vendégsiker esetén végzetesnek tűnő három meccs különbség lesz a két klub között, de hazai győzelemmel ledolgozható egyre csökken a differencia.

A hazaiaknál eltiltása után visszatért a liga egyik legjobb elkapója, DeAndre Hopkins, aki két meccs alatt máris 250 yard felett jár. Ez egyértelmű előrelépést jelent, még ha a Minnesota Vikings ellen ez önmagában kevésnek is bizonyult. A sorozatban három sikernél tartó Seattle remeklésének egyik kulcsa, hogy az irányító Geno Smith másodvirágzását éli.

A két csapat idei első randevúján három hete a Seahawks 19-9-re győzött, de akkor hazai pályán játszott és nem kellett semlegesítenie Hopkinst.

Tipp: Arizona Cardinals -3,5 2,23