Amerikai SportokNFL

NFL: A Buffalo Detroitban fogadja a Clevelandet

2022. november 18.

Az idei utolsó nemzetközi mérkőzést Mexikóban rendezik a Cardinals és a 49ers részvételével. 

Buffalo Bills-Cleveland Browns, vasárnap 19.00

Alapvetően nem ígérkezett érdekes összecsapásnak a liga legjobbjai közé tartozó Buffalo Bills és a nyáron megszerzett irányító, Deshaun Watson eltiltása miatt szenvedő Cleveland Browns összecsapása, csakhogy Buffalóban több mint másfél méternyi hóesés várható vasárnapig, így azon ritkaság fordult elő, hogy az extrém időjárási körülmények miatt megváltoztatták a mérkőzés helyszínét.

A 6-3-as mérleggel álló Bills ennek nyomán a fedett Ford Fielden látja vendégül az ohiói alakulatot, de ez az erőviszonyokon mit sem változtat: a hazaiak annak ellenére a liga egyik legjobb védelmével és támadósorával rendelkezik, hogy előző két összecsapásán – ha szoros küzdelemben is, de – alulmaradt.

A 3-6-os mutatóval rendelkező Barnák igazán csak futójátékban tartoznak a liga élmezőnyéhez, de ez nagy valószínűséggel kevés lesz a Bills ellen, a nagy havazásban ezzel a stílussal többre mehettek volna.

Tipp: Buffalo Bills -9,5 2,08

New England Patriots-New York Jets, vasárnap 19.00

Az Amerikai főcsoport keleti divíziója az egyetlen négyes jelenleg a ligában, amelynek minden tagja pozitív mérleggel áll, így minden csoportrangadónak kiemelt jelentősége van, nincs ez másként a New York Jets és a New England Patriots összecsapásának esetében sem.

A zöldek 6-3-as mutatója az igazi meglepetés, mert bár támadásban – és főleg passzjátékban – nem remekelnek, de a védelmük az utóbbi hat találkozó egyikén sem engedett 22 pontnál többet az ellenfeleknek, amely önmagában győzelmi esélyt ad a gárdának minden egyes alkalommal. Az újonc corner back, Sauce Gardner konkrétan posztja legjobbja már első évében, egyszerűen a liga legjobb elkapói sem tudnak labdához jutni mellette.

A Hazafiak szintén elsősorban futójátékban jeleskednek, ami érthető is mert passzjátékból túl sok labdát adnak el, így ez egy igazi, régivágású földi harc lehet, ahol az dönthet, melyik együttes lesz képes megállítani az ellenfél futóit.

A két csapat idei első, New York-i meccsét három hete a bostoni alakulat nyerte szoros küzdelemben.

Tipp: vendég 2,49

Arizona Cardinals-San Francisco 49ers, kedd 2.15

Az idei utolsó, ötödik Egyesült Államokon kívül rendezett mérkőzésre – három londoni és az első müncheni találkozó után – Mexikóvárosban kerül sor az Arizona Cardinals és a San Francisco 49ers között, ami ráadásul a mindig kimelet figyelmet kapó hétfő esti rangadó lesz.

Bár mindkét csapat rapszodikusan szerepelt eddig, de a kaliforniaiak játéka sokkal előremutatóbb egyrészt a remek védelmük miatt, másrészt támadásban új lendületet adott a csapatnak a futó Christian McCaffrey megszerzése.

A phoenixi együttes messze elmarad a várakozásoktól, ráadásul kezdő irányítója, Kyler Murray játéka is erősen kérdéses a sérülése miatt és ez még akkor is aggasztó a meccsre nézve, ha Colt McCoy múlt héten győzelemre vezette a gárdát nélküle. A 49ers védelme ugyanis jóval nehezebb erőpróbát ígér, mint amit az idén szenvedő címvédő Los Angeles Rams jelentett.

Tipp: San Francisco 49ers és pontok száma 43,5 alatt 2,40