Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Rick Tocchet váltotta a kispadon a köztiszteletnek örvendő Bruce Boudreau-t.

Az idénynek már több mint a fele eltelt, amikor első csapatként a Vancouver Canucks vezetőedzője menesztése mellett döntött. A több mint ezer meccsen irányító és 600-nál is több győzelmet számláló Bruce Boudreau helyére Rick Tocchetet nevezték ki.

A vasárnap elküldött 68 éves mester alig több mint egy évvel ezelőtt, 2021 decemberében tűzoltónak érkezett a kanadai városba, ahol majdnem sikerült megmentenie az együttes szezonját, ugyanis egy romokban lévő, 8-15-3-as mérleggel rendelkező alakulatot vett át. Irányításával viszont 32-15-10-es mutatót tudott elérni a Canucks, amely így mindössze két ponttal maradt le a rájátszásról. Ugyanakkor az előző szezon remek befejezését nem sikerült átmenteni az új idényre, már az baljós előjel volt, hogy a gárda hét vereséggel rajtolt, azaz utolsóként szerezte meg első győzelmét a 32 klubot számláló mezőnyben. December végére ugyan sikerült pozitív mérlegre felküzdenie magát Vancouvernek, amely ezt követően mélyrepülésbe kezdett. Legutóbbi 12 meccséből 10-szer kikapott, így a vezetőségnek nem maradt más választása, mint meghozni a váltásról szóló döntést.

A bejelentés senkit nem ért váratlanul azok után, hogy Jim Rutherford klubelnök egy hete arról beszélt, nagy átalakítások várhatóak. Úgy tűnik, ebbe bele is kezdett. Viszont ezúttal nem csak szöveg, hogy a gyengébb eredmények ellenére nehéz döntés volt, ugyanis Boudreau tényleg köztiszteletnek örvend az egész ligában, szakmai felkészültségét pedig senki nem kérdőjelezi meg. A rutinos szakembert utolsó meccsén, a vendég Edmonton Oilerstől elszenvedett 4-2-es vereség alkalmával is éltették a szurkolók, a játékosok pedig a döntés bejelentése után is elismerően beszéltek róla, ahogy a távozó mester is a hokisairól, akik szerinte minden tőlük telhetőt megtettek mind a meccseken, mind az edzéseken.

A váltás azért is ennyire érzelemdús, mert könnyen lehet, hogy a korábban a Washington Capitals, az Anaheim Ducks és a Minnesota Wild csapatát irányító Boudreau vezetőedzőként már nem kap több feladatot a ligában. Hosszú karrierjét 1087 mérkőzés és 617 győzelem fémjelzi, tíz alkalommal vezette a rájátszásba a csapatait, de ott kevés sikert élt át, legjobb eredménye a főcsoportdöntő volt a Kacsákkal 2015-ben.

Az edzőváltásnak mindig van egy azonnali pozitív hatása, azonban a jövő jelenleg nem tűnik túl fényesnek Vancouverben, ugyanis 14 ponttal van lemaradva a rájátszást jelentő helytől, azaz még a tavalyihoz hasonló feltámadás is kevés lehet. De ami aggasztóbb, hogy a csapat legjobbja, egyben kapitánya, az idényben már 30 gólnál tartó Bo Horvat egy nyolcéves szerződéshosszabbításra is nemet mondott, így vélhetően nyáron szabadügynökként távozik majd, azaz teljesen új csapat építésébe kell kezdeni.

Boudreau utódja, Rick Tocchet játékosként egyszer, segédedzőként pedig kétszer hódította el a Stanley Kupát a Pittsburgh Penguins együttesével. Utóbbi időszakból ismeri őt jól Rutherford, aki akkor a Pingvinek általános igazgatója volt. Vezetőedzőként viszont eddig sok sikert nem aratott a Tampa Bay Lightningnél töltött két és az Arizona Coyotesnál lehúzott négy szezonja alatt, utóbbit egyszer sikerült rájátszásba segítenie, de összességében az 58 éves szakembernek az eddigi 438 mérkőzésén bőven negatív a mérlege. Munkája lesz bőven a Vancouvernél, mert a csapat a második legtöbb gólt kapja meccsenként, átlagosan közel négyet, az emberhátrányos szituációk kivédekezésében pedig sereghajtó 65,9 százalékkal, azaz van mit kijavítani.

Kapcsolódó cikkek