Amerikai SportokNBA

Az eddigi legnagyobb próbatétel előtt az alapszakaszgyőztes Bucks

2019. május 15.

Milwaukee Bucks–Toronto Raptors, csütörtök 02:35

Az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks eddig játszi könnyedséggel menetelt a főcsoportdöntőbe, ahol viszont eddigi legnagyobb próbatétele előtt áll, legnagyobb sztárja, Jannisz Antetokunmpo szerint ezúttal nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy elveszítsék az első mérkőzést hazai pályán a Toronto Raptors ellen, mint ahogy azt tették a Boston Celticsszel szemben.

A Bucks előbb úgy söpörte ki a Detroit Pistons együttesét, hogy minden meccsen legalább 15 pontos különbséggel diadalmaskodott és legalább 119 pontot szórt, majd a bostoniak ellen ugyan az eső felvonáson alulmaradt, utána viszont ellenállhatatlan támadó játékkal kerekedett felül. A Milwaukee még a remekül védekező Celtics ellen is minden alkalommal 113 pontig jutott az egyetlen vesztes találkozót leszámítva.

Ha van csapat, amelyik képes féken tartani a Bucksot és görög centerét, akkor az kétség kívül a Toronto. Az Orlando Magic 4-1-felülmúlásakor minden alkalommal 105 pont, négyszer pedig 100 alatt tartotta riválisát. A sokkal jobb erőkből álló Philadelphia 76ers pedig a hét felvonásos konferencia-elődöntőben ötször maradt 100 alatt! A nagyszerű védekezés letéteményese a tavaly nyáron a San Antoniótól érkezett Kawhi Leonard, aki viszont a ponttermésből is kiveszi a részét, sőt, az ő dudaszó pillanatában elengedett kosarával sikerült behúzni a továbbjutást eldöntő hetedik mérkőzést a 76ers ellen.

A két gárda négyszer csapott össze az alapszakaszban, ebből háromszor a Bucks győzött, amely ráadásul minden alkalommal 104 pontot szórt, azaz az előző találkozókon inkább a Milwaukee akarata érvényesült mintsem a Torontóé.

Tipp: Hazai és 217,5 pont alatt 2.80

 

Golden State Warriors–Portland TrailBlazers, péntek 03:00

A Golden State Warriors a nyugati főcsoport elődöntőjében rendkívül kiélezett küzdelemben túljutott szokásos riválisán, a Houston Rocketsen, de úgy tűnik, a konferenciában nincs más komoly kihívója, legalábbis a Portland TrailBlazers csapatát sérülésektől tizedelve is nagyon könnyedén verte a finálé első felvonásán.

Amíg a texasiak ellen mind a hat találkozó hat ponton belüli különbéggel dőlt el, addig a Portland ellen úgy diadalmaskodott 22 ponttal az oaklandi együttes, hogy nélkülözte a rájátszás eddigi legjobbját, Kevin Durantot, továbbá a center DeMarcus Cousinst. Ennek elsődleges oka, hogy Durant hiányában a csapatkapitány Stephen Curry ismét elhúzta a cilinderből a legjobbját: Houstonban 33 pontot szórt, a Portland ellen pedig 36-ot, ráadásul utóbbi meccsen 15 hárompontos kísérletéből kilenc a gyűrűben landolt.

A Portland előbb az Oklahoma City Thundert 4-1-gyel, majd a másodikként kiemelt Denver Nuggetset 4-3-mal búcsúztatta, de a címvédő otthonában nem tudott felnőni a feladathoz, legjobbja, Damian Lillard is csak 19 pontig jutott.

Ami viszont bizakodásra adhat okot, hogy a négy alapszakaszbeli összecsapás váltakozó sikereket hozott, ugyanis mindkét fél két-két meccset nyert.

Tipp: Warriors -9,5 2.23