Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Chicago Bulls könnyedén lépte le a Detroit Pistonst a francia fővárosban.

Párizsban immár másodszor rendeztek alapszakasz-mérkőzést, amely bár nem hozott komoly izgalmakat, mert az esélyesebb Chicago Bulls könnyedén lépte le a Detroit Pistons együttesét, de az NBA 2020 után ismét meghódította a francia fővárost.

A liga 1990 óta visz külföldre találkozókat, eleinte elsősorban Japánba, de 2011-től kezdve Európa is felkerült az NBA térképére, ahol éveken át a londoni O2 Arénában vívtak meccseket a kiválasztott csapatok. Három éve aztán Párizsba került át az európai mérkőzés, de a koronavírus-járvány miatt mostanáig várni kellett a folytatásra, azaz az öreg kontinens rajongói igazán kiéheztek a mostani összecsapásra.

A telt házas Accor Arénában 15 885 néző előtt rendezett meccsen ott volt az idei draft 1/1-es várományosa, aki így leendő ellenfeleit vehette közelről szemügyre. A mindössze 19 éves Victor Wembanyama jelenleg Metropolitans 92 együttesét erősíti, de vélhetően már nem sokáig, mert a 219 centiméteres magasságával olyan fizikai adottságokkal rendelkezik, amellyel az NBA-ben is hamar hatalmas csillaggá válhat. Bár fizikálisan még erősödnie kell, hogy majd megállja a helyét a világ legerősebb bajnokságában, de sokat elárul róla, hogy védekezésben Rudy Goberthez, míg támadásban Kristaps Porzingishez hasonlítják.

Most azonban még nem rá figyelt a publikum. A Bulls sztárjai kivétel nélkül remek produkciót nyújtottak, közülük is kiemelkedett a francia felmenőkkel is rendelkező Zach LaVine a maga 30 pontjával, de DeMar DeRozan is 26 ponttal terhelte meg a Detroit kosarát, míg a palánk alatt Nikola Vucevic bizonyult korlátlan úrnak, amit 16 pontja mellett a 15 lepattanója jelzett. Rajtuk kívül amúgy további négy Bulls-játékos jutott legalább tíz pontig a 126-108-ra megnyert összecsapáson. A Pistons sérülés miatt nélkülözte a 2021-es draft első választottját, nélküle pedig csak a 25 pontos Bojan Bogdanovic nyújtott kiemelkedő teljesítményt, de ez még ahhoz is kevés volt, hogy akár csak egy pillanatra is vezessen a liga keleti sereghajtója.

Persze az ilyen különleges meccseknek nemcsak sportszakmai oldalai vannak, hanem a körítés is különleges. A két résztvevő alakulat küldöttsége olyan turisztikai látványosságokat keresett fel, mint az Eiffel-torony vagy a párizsi Operaház. Adam Silver, a liga elsőszámú vezetője pedig az All Star-gálához hasonlította az eseményt. A sportvezető nem is jár messze a valóságtól, mert olyan korábbi világsztárok voltak jelen, mint Magic Johnson, Richard Hamilton, Ben Wallace és persze a franciák legnagyobb játékosa, Tony Parker. De Grammy-díjas művészek és Forma-1-es pilóták is a helyszínen tekintették meg a meccset. Az európai piac meghódítása már csak azért is fontos az NBA számára, mert amíg 1997-ben még csak minden 14. játékos született az Egyesült Államokon kívül, addig jelenlegi mezőnyben már minden negyedik.

A liga mostanság még Mexikó felé terjeszkedik, ahol évi egy-két meccsre kerül sor, tavaly decemberben a Miami Heat a San Antonio Spurst verte tíz ponttal.

Kapcsolódó cikkek