Baseball

MLB: álmodni is nehéz lett volna szebbet, jobbat annyira nem – St. Louis Cardinals

2022. május 22.

Először Gorman, aztán Gorman és Liberatore!

Álmodni is nehéz lett volna szebbet a Cardinals-drukkereknek, hiszen a szimpatizánsok rég várt, kedvenc tehetségei, Matthew Liberatore és Nolan Gorman is debütáltak végre!

A Pittsburgh Pirates elleni találkozóra, melyen Liberatore Gorman mellett mutatkozott be, külön géppel érkeztek a játékosok, hiszen utóbbi egy nappal korábban már játszott (szintén az óarany-feketék ellen), sőt gyakorlatilag tökéletes mérkőzést hozott le. 

Amikor megtudták, hogy mindketten lehetőséget kapnak, s együtt is megmutathatják magukat, egy euforikus hangulatú FaceTime-hívásban örömködtek a felek – ahogy ők fogalmaztak, csak kuncogtak és kuncogtak, valamint együtt „hitetlenkedtek” azon, hogy megírni sem lehetett volna jobban MLB-be kerülésük történetét, hiszen vállvetve mégiscsak élménydúsabb – tekintve múltjukat. 

A két titán 24 644 néző előtt léphetett pályára a pittsburghi PNC Parkban, s természetesen a pályán is ott voltak körülöttük a társak (hogyne lettek volna?), mégis nem egyszer úgy tűnt, csak ők vannak jelen, mert a két játékos olyan sajátosan kapcsolódott egymáshoz apró összenézéseken és biztató odamondogatásokon keresztül, hogy az már-már tömegzsugorító hatással bírt. De ez annyira nem is meglepő, a Cardinals gesztusa sem véletlen, és nem is csak a játékosoknak szól, bőven volt szakmai potenciál a döntés mögött. 

Hiszen borítékolható volt, hogy segíteni tudják egymást. 

Liberatore és Gorman már ötéves koruk óta jó barátok (mindketten Arizonában születtek), együtt nőttek fel és együtt sajátították el a baseball-játék összes beidegződését, szeretetét, a vereség fanyarságát is összepillantva tanulták meg feldolgozni. 

Liberatore-nak nem sikerült túl jól a mérkőzés, de valószínűleg nem ez volt az utolsó alkalom, hogy láthattuk a balkezes dobójátékost, aki rendkívül pozitívan is nyilatkozott a meccs után, ahogy az olvasható volt az MLB.com-on: „Nem az én napom volt, de az idegeim rendben voltak. Nagyon jól éreztem magam, és a nap végére ez ugyanaz a játék volt számomra, ami eddig is.”

Erre a higgadt, profi mindsetre bizton lehet építeni! És remélhetőleg előbb-utóbb nem pusztán média-értékük lesz együtt a pályán, hanem sport is!