Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Néhai Tito elnök egykori országa újabb kosárlabdázó gyémánttal ajándékozta meg Amerikát.

Annak idején Drazsen Petrovics hódított, aztán Vlade Divac emelte az amcsi kosárlabda fényességét, Toni Kukoc-csal még Michael Jordan is szívesen játszott, mi több, még passzolt is neki. A szerb iskola mindig adott valakit az NBA-nek. Az elmúlt években Luka Doncic kápráztatta az ottani népek szemét, persze nem szabad megfeledkezni a nagy kedvenc Boban Marjanovic-ról és az ő kanalas markoló nagyságú kezéről.

Hanem 2023 új főhősről szól! Nikola Jokic szintén az egykori Jugoszláviában született: idén pedig az NBA-ben totálisan mindenkit elvakított! Az egyébként hamuszürke Denver Nuggets nevezetű franchise az ő bazi nagy munkásságának köszönhetően, történet során először NBA nagydöntőt játszik. Oké, a többiek is piszok sok energiát fektettek a célba, Jokic viszont még őket is túltette.

Egyértelmű, hogy Jokic életútjának első fejezete egy túlsúlyos, túlméretes kisfiúról íródott, aki egyébként nagysága miatt nem lett balett táncos, a palánk alatt találta meg az életét. Pedig nagyon nem úgy kezdett, hogy a világ az ő passzainak láthatásáért, azért a furcsa, hátradőlős, szinte lábujjhegyről eleresztett, végzetesen utolsó másodperces tripláért esedezik. Nagy darab volt, tunya, szeretett enni, rengeteg kólát inni. Aztán nyakába szedte a lábát, felemelte pohos testét és most az összes létező kanális őt zabálja.

Ahogyan kivezették az LA Lakerst, amelyben aztán nem más, mint Jézus földi kosarashelytartója, LeBron James pattogtat, az egészen példanélküli eset. Már tavaly is harsányan emlegették Jokicot, MVP címet aggatva a merev arcú fickóra, aki gyakran faarccal válaszolgat, úgy tűnik rohadtul unja az egészet, még elviselhetően nyegle, a pályán viszont maga az emberformájú ördög.

Elképesztő passzait, tudományosan megmagyarázhatatlan átadásait hüledezi az összes amerikai, ja, és mindent leszed. A statisztikától beájuló NBA-biztosok nem győzik újraírni a számokat, Jokic 100 alkalommal tripla-duplát ért el, ez azt jelenti, hogy pontszerzésben, lepattanóban és asszisztban is kétszámjegyű a munkássága. Senki nem hisz a szemének, olyan dolgokat tesz ki a parkettára, egyszerűen hihetetlen!

Zseniális a fickó, Shaq is behódolt neki, Jordan kifeküdt.

Kapcsolódó cikkek