Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Philadelphiának 1000 mérkőzés után búcsút intő támadó két gólpasszal mutatkozott be Párducként.

Claude Giroux valószínűleg örökké emlékezetes napokat élt át az elmúlt egy hétben. A kanadai hokis 15 év és pontosan 1000 mérkőzés után búcsút vett a Philadelphia Flyers együttesétől, melynek tíz éven át csapatkapitánya is volt, majd a búcsúbulinak beillő jubileum után két gólpasszal mutatkozott be új klubja, a Florida Panthers színeiben.

A pennsylvaniai alakulat tragikusan alakuló szezonja során – mindössze 13. helyen áll a keleti főcsoportban – hamar elkezdett körvonalazódni, hogy a Flyers valószínűleg újjáépítésbe kezd. Ilyenkor mindig azon játékosok értékesítése jön szóba, akiknek lejár a szerződése az idény végén, márpedig a 34 éves támadó közéjük tartozott. Így érkeztünk el március 17-éhez, amikor is Giroux ezredessé vált, ráadásul összes találkozóját ugyanabban a klubban játszotta, ezt a bravúrt pedig csak negyven játékos hajtotta végre, közülük pedig Bobby Clarke az egyetlen, aki a Flyersben. A jubileum ennek megfelelően inkább hasonlított egy búcsúbulira, mert addigra nyilvánvalóvá vált, hogy az egyesület új fejezetet nyit – immár Giroux nélkül.

Maga a Nashville Predators elleni hazai mérkőzés álomszerűen alakult, elvégre az ünnepelt sztár búcsúfellépésén 3-1-re vezetett az amúgy gyengélkedő Flyers. Csakhogy a Ragadozók a harmadik negyed elejére 4-3-ra fordítottak, de a Philadelphia nem hagyta az ünneprontást és eszeveszett utolsó öt percet produkálva csak sikerült elérnie, hogy a klublegenda győzelemmel búcsúzzon el a közönségétől. Az egyetlen negatívum, ami említhető, hogy maga a távozó kapitány nem ütött gólt és nem adott gólpasszt, azaz az öt találat egyikéből sem vette ki a részét. Ettől függetlenül, ez biztos emlékezetes este marad neki és egész Philadelphia számára.

A kanadai válogatottal 2015-ben világbajnok Giroux 291 góllal és 609 gólpasszal, azaz 900 ponttal a háta mögött egy 2024-es első és egy jövő évi harmadik körös draftjogért költözött Floridába, ahol ráadásul a keleten éllovas Panthers színeiben akár pályafutása első bajnoki címét is megnyerheti. Nem akármilyen csapatba került, ugyanis a Párducok mérkőzésenkénti ütött gólátlaga négy felett van, amire az elmúlt 15 évben nem volt példa, s ő arra hivatott – legalábbis ilyen céllal szerezték meg -, hogy ezt még tovább javítsa az együttes. Giroux ennek megfelelően azonnal az első sorban kapott helyet Aleksander Barkov és a szélvészgyors Carter Verhaeghe mellett, de emberelőnyben is az elsőszámú egység tagja.

Bár a Montreal Canadiens elleni bemutatkozása nem indult jól, mivel 29 másodperc után már a kanadai csapat vezetett, de Giroux nem okozott csalódást: a középkezdést követően hét másodperccel többek között az ő gólpasszából Barkov egyenlített, azaz mindössze 37 másodpercet kellett várni az első floridai pontjára. A második gólpasszát emberelőnyben a negyedik találatnál adta, amely végül a győztesnek bizonyult a 4-3-ra megnyert összecsapáson.

A Panthers másik két debütáló játékosa, a védő Ben Chiarot és Robert Hagg szintén kivette a részét a sikerből egy-egy gólpasszal, előbbi ráadásul éppen a Montrealtól érkezett egy első körös draftcetliért cserébe.

Kapcsolódó cikkek