Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

New England Patriots–Los Angeles Chargers, vasárnap 19:05

Tom Brady irányító és Bill Belichick vezetőedző sorozatban nyolcadszor vezetheti a New England Patriots csapatát főcsoportdöntőbe, amennyiben vasárnap túljut a Los Angeles Chargers együttesén.

Csakhogy amíg az elmúlt években a Hazafiak egyértelmű favoritok voltak az Amerikai konferenciában, addig ezúttal volt néhány fejcsóválós mérkőzésük, amelyen a bostoni alakulat korántsem úgy nézett ki, mint egy Super Bowl-esélyes gárda. Azon túl, hogy idén háromszor is csak tíz pontig jutott a Patriots, pontokban és yardokban még mindig a legjobb ötben zárt a támadó egysége. A problémák a harmadik kísérletekben és a vörös zónában voltak, ezen rendkívül fontos területeken csak a középmezőnyben zárt a New England. Brady pedig 2014 óta először fejezte be az alapszakaszt 100-as irányító-mutató alatt.

A bostoniak legyőzésében mindig kulcskérdés, hogy sikerül-e konstans nyomást helyezni Bradyre legfeljebb négyemberes siettetéssel, mert ha a legendás játékosnak van gyenge pontja, akkor ez az, amit nem szeret. Márpedig Joey Bosával és Melvin Ingrammel erre minden esélye megvan a kaliforniai riválisnak. Ráadásul az irányító Philip Rivers számára talán az egyik utolsó esély, hogy Super Bowlt nyerjen, márpedig vezérletével idén szárnyaltak a támadók, a hatodik legtöbb pontot szerezték.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy bár a 11-5-ös mérlegű Patiots a második kiemelt, a Chargers csak ötödik, mert nem tudta megnyerni csoportját, ugyanakkor utóbbi 12-4-es mutatója jobb volt. Brady és Rivers harmadjára csap össze a rájátszásban, az előző két, 2007-es és 2008-as randevút a Brady nyerte.

Tipp: Vendég 2.63

 

New Orleans Saints–Philadelphia Eagles, vasárnap 22:40

Az egész rájátszás legnagyobb sztorija a címvédő Philadelphia Eagles és az ismét rivaldafénybe került csereirányítója, Nick Foles álomutazása. Már az csodával határos volt, hogy rájátszásba került a pennsylvaniai együttes, amihez az a Chicago Bears segítette hozzá az alapszakasz utolsó hetében a Minnesota Vikings legyőzésével, amelyet aztán Foles vezérletével el is búcsúztatott múlt héten az utószezon első körében. Az újabb "reménytelen" vállalkozás New Orleansba szólítja a Sasokat.

Carson Wentz sérülése után Foles az utolsó három körben győzelemre vezette az Eaglest, ráadásul minden esetben legalább 24 pontot szerezve. Chicagóba is esélytelenül utazott a csapat, elvégre a liga legjobb védelmével nézett farkasszemet, de a szeles városban 16 pont is elégnek bizonyult, mivel az égiek tovább akarták írni a meseszerű sztorit: a hazaiak utolsó másodperces, győztesnek ígérkező mezőnygólja kettős kapufa után kifele pattant.

A Szentek az egész mezőny legjobb mérlegét érték el 13-3-mal, de az utolsó hetekben némi "lassulás" volt tapasztalható. Amíg az első 11 találkozójukon mindig legalább 21 pontot írtak a táblára, addig az utolsó öt héten háromszor 15-ig sem jutottak. Mivel az utolsó héten Sean Payton vezetőedző több játékosát pihentette, így az is kérdés, hogy kéthetes kihagyás után vajon elég éles lesz-e a gárda.

November közepén a Saints játszi könnyedséggel 48-7-re győzött az Eagles ellen, de ezúttal egy merőben más csapat érkezik a Superdome-ba, például Wentz helyett Foles irányít majd.

Tipp: Philadelphia Eagles +7,5 1.95

 

Kansas City Chiefs–Indianapolis Colts, szombat 22:35

A támadó futball szerelmesei dörzsölhetik a tenyerüket, amikor a Kansas City Chiefs-Indianapolis Colts találkozóra gondolnak.

A hazaiak vitán felül a legjobb, leghatékonyabb támadó egységgel rendelkeznek, kivétel nélkül minden meccsükön legalább 26 pontot szereztek. A probléma, hogy a védelmük legalább annyira "pontképes": legutóbbi hat találkozójukból ötször jutott az ellenfelük minimum 24 pontig. Most pedig az a megtáltosodott Colts érkezik az Arrowhead Stadionba, amely Andrew Luck vezetésével utolsó 13 alapszakasz-mérkőzésén egy kivételtől eltekintve nem adta 23 pont alá.

Hogy a pisztolypárbajból melyik gárda jön ki győztesen, nehéz megtippelni. Alapvetően a Chiefs mindenképpen esélyesebb, de a rájátszás első körében mindhárom olyan csapat búcsúzott, melynek irányítója első meccsén lépett pályára az utószezonban. Márpedig a liga legértékesebb játékosa címre legnagyobb eséllyel pályázó, másodéves Patrick Mahomes most debütál majd a playoffban, így érdemes lesz nézni, hogy megremeg-e a keze a nagyobb téttől.

Tipp: Pontok száma 58,5 felett 2.17

Kapcsolódó cikkek