Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A selejtezőben nem volt meglepetés, a 7. és 8. csapat jutott be.

A selejtező lezárultával kialakult a rájátszás mezőnye és az első kör párosítása, a három felvonásos sorozatban végül nem volt meglepetés, az alapszakaszt hetedik és nyolcadik helyen záró csapatok szállhatnak harcba a bajnoki címért.

Keleten talán az némi meglepetést jelentett, hogy a nyolcadik Atlanta Hawks idegenben is magabiztosan, végig vezetve verte a hetedik Miami Heatet annak köszönhetően, hogy a cserepadról beszálló négy játékosa egyaránt tíz pont fölé jutott, illetve a center Clint Capela a 21 lepattanójával korlátlan úr volt palánk alatt, ami még úgy is rendkívül hasznos volt, hogy a ponttermésből alig vette ki a részét. A floridaiak azonban javítani tudtak a Chicago Bulls elleni utolsó esély alkalmával elsősorban Jimmy Butler és Max Strus 31 pontjának köszönhetően. A Bikák életben maradása már az első körben kisebb csoda volt, ugyanis a 39 pontig jutott Zach LaVine vezérletével 19 pontos hátrányból fordítottak a Toronto Raptors otthonában.

Nyugaton a Los Angeles Lakers hazai pályán drámai küzdelemben, hosszabbításban kerekedett a Minnesota Timberwolves fölé. A vendégek két kezdőemberüket is nélkülözték, ám a sérült Jaden McDaniels és a társa megütéséért eltiltott Rudy Gobert hiányában is sokáig uralták a meccset. A második félidőben azonban a kaliforniai együttes 15 pontos hátrányt dolgozott le, majd a ráadásban már sokkal jobb volt riválisánál. LeBron James a mezőny legjobbjaként 30 ponttal segítette csapatát, hogy egy év kihagyás után ismét részese legyen az utószezonnak, így az NBA történetében először mind a négy kaliforniai klub – a Lakers mellett a Los Angeles Clippers, a Sacramento Kings és a Golden State Wariors – bejutott a rájátszásba. A minneapolisi gárda viszont Gobert visszatérésével habkönnyen, 25 pontos különbséggel múlta felül az Oklahoma City Thundert. Mivel teljesen új csapat formálódik, utóbbitól már az is bravúr volt, hogy a selejtezőbe jutott, ott pedig az első körben vendégként elbúcsúztatta a New Orleans Pelicans alakulatát.

Az elsőkörös párharcokat nézve bár az alapszakaszgyőztes és 2021-ben bajnok Milwaukee Bucks egyértelmű esélyes a Miami ellen, de semmiképpen sem veheti félvállról a sorozatot tekintve, hogy ellenfele tavaly azért főcsoportdöntőt, három éve pedig nagydöntőt játszott. Az viszont bombameglepetés lenne, ha a tavalyi finálé vesztese, a Boston Celtics nem bírna el a két éve főcsoportdöntős, de a jelenlegi idényben végig rapszodikus Atlantával. A legjobban mégis talán a harmadik Philadelphia 76ers járt, ugyanis James Hardennel és Joel Embiiddel 22 év után nagydöntőbe vágyó gárda a Kyrie Irving és Kevin Durant elcserélése után “kiürült” Brooklyn Nets ellen melegíthet be a nagyobb feladatokra. A negyedik Cleveland Cavaliers és az ötödik New York Knicks párharca kiélezett küzdelmet hozhat, mindkét gárdának a védekezés az erőssége, de talán az előbbi jobb kiforrottabb ebben.

Nyugaton sokkal kisebbek a különbségek a csapatok között: például az első kiemelt Denver Nuggets mindössze 11 győzelemmel gyűjtött többet, mint a párharcot 19 éve nem nyerő Minnesota, így itt akár több meglepetés is születhet. Ettől függetlenül persze az előző két idény legértékesebb játékosának választott Nikola Jokiccsal nyilvánvalóan a coloradói csapat a favorit. A Lakers a Memphis Grizzliest nyerte meg ellenfélül, s bár Jamest sosem lehet leírni, a párharc igazi kérdése, hogy a rivális legjobbja, Ja Morant túltette-e magát a fegyveres botrányán, amely miatt el is tiltották. Az egyik legérdekesebb és legizgalmasabb a címvédő Golden State Warriors küzdelme lesz a Sacramento Kings csapatával, amely negatív csúcsot jelentő 16 idényt követően tért vissza a rájátszásba. Viszont a Királyoknál lesz a hazai pálya előnye, amely igencsak értékes tekintve, hogy a liga egyik legrosszabb idegenbeli mérlegét produkálta a kaliforniai rivális. A tavaly alapszakaszgyőztes Phoenix Suns a Los Angeles Clippers gárdájával küzd meg, előbbinél Chris Paulnak talán az utolsó esélye, hogy bajnok legyen, ehhez Durant személyében óriási segítséget kapott, de sztárokban – Kawhi Leonard, Russel Westbrook, Paul George – a túloldalon sincs hiány.

A tánc már szombat éjjel elkezdődik!

Kapcsolódó cikkek