Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Jimmy Butler jószerivel egyszemélyben búcsúztatta az egyik legnagyobb esélyest.

A Miami Heat 4-1-es összesítéssel kiejtette az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucksot. Korábban mindössze ötször fordult elő, hogy a nyolcadik kiemelt elbúcsúztatta az egyik főcsoport legjobbját, de arra először volt példa, hogy ehhez csupán öt meccsre volt szüksége

 A floridaiak bravúrjához – hasonlóra legutóbb 2012-ben volt példa – nyilvánvalóan kellett, hogy a 2021-es bajnok két meccsen nélkülözte a csapatkapitány Jannisz Antetokunmpót, de az esélyesebb gárda azon a két meccsen is kikapott, amelyet végigjátszott a görög szupersztár, így nehéz lenne erre fogni a kiesést. Egész egyszerűen Jimmy Butler olyan formát mutatott a párharcban, amire nem volt ellenszer, így először nyert párharcot selejtezőből érkező együttes. A 33 éves kosaras már az első három felvonás alkalmával is csapata legjobbja volt, de amit a negyedik és ötödik összecsapáson művelt, az történelmi viszonylatban is kimagasló. Butler 56 pontja minden idők negyedik legjobb teljesítménye a rájátszásban, ráadásul csapata első negyedbeli 28 pontjából 22-t vállalt magára, majd a negyedikben 21 pontot szórt, így vezérletével a Heat az utolsó hat percben 12 pontos hátrányból fordítva nyert. A párharcot hosszabbításban lezáró ötödik meccsen pedig 42 pontig jutott úgy, hogy csapata ezúttal 16 pontos hátrányból kapaszkodott vissza a negyedik negyedben, így Antetokunmpo 38 pontja és 20 lepattanója mit sem ért.

Keleten már a főcsoport elődöntőinek párosítása is kialakult: a Miamira a Cleveland Cavalierst a védelmi háborúban a vártnál könnyebben, 4-1-gyel elintéző New York Knicks vár, és bizony Butler formáját tekintve korántsem feltétlen az ötödikként rangsorolt Knicks a favorit. A másik ágon a Brooklyn Netset a papírformának megfelelően kisöprő Philadelphia 76ers a Trae Young remeklése miatt az Atlanta Hawksot “csak” 4-2-re felülmúló Boston Celtics csapatával találkozik. A párharc nagy kérdése az lesz, hogy előbbi gárda legjobbja, Joel Embiid felépül-e lábsérüléséből, mert a kétszeres pontkirály nélkül egyértelműen a Boston az esélyes, ha viszont mindkét alakulat teljes harci díszben játszhat, akkor akár igazi klasszikussá is válhat a sorozat.

Amíg keleten tulajdonképpen az egész első kör sima párharcokat hozott, addig nyugaton legalább az előzetesen is izgalmasnak várt két párharc valóban kiélezett küzdelmet és feszült meccseket eredményezett. Persze a Denver Nuggets a Minnesota Timberwolvest, míg a Phoenix Suns a sérülésektől tizedelt, Paul George-ot és Kawhi Leonardot és nélkülöző Los Angeles Clipperst intézte el könnyedén, 4-1-re. Viszont a Los Angeles Lakers és a Memphis Grizzlies jó kis csörtét vívott egymással, ahogy LeBron James és Dillon Brookes is. A kaliforniaiak rögtön az első meccsen elvették a rivális pályaelőnyét, ezt pedig végigvitték, mert – egy 45 pontos meccset leszámítva – Ja Morant nem tudott igazán a Memphis élére állni. A sorozatot lezáró hatodik meccset habkönnyen nyerte a Lakers.

De az egész első forduló legjobb, legizgalmasabb párviadala a címvédő Golden State Warriorsé a több mint másfél évtizedes várakozás után rájátszásba jutott Sacramento Kings ellen. Ez pedig a mindent eldöntő hetedik felvonásba torkollott. A kérdés az volt, hogy a liga egyik legszörnyebb idegenbeli mutatójával rendelkező Warriors képes lesz-e vendégként meccset nyerni, mert ha nem, akkor kiesik. Nos, az ötödik meccsen ellopta a győzelmet, így NBA-rekordot felállítva sorozatban 28. párharcában jött össze ez a bravúr. Csakhogy a remek hazai mérlege ellenére nem tudta lezárni a párharcot a hatodik felvonáson, mert nem először a padról beszálló Malik Monk a Királyok élére állt. De vajon a Golden State tud négyből kétszer idegenben nyerni azok után, hogy az alapszakaszban 41 meccsből mindössze tízszer diadalmaskodott vendégként?

Kapcsolódó cikkek