Amerikai SportokNBA

Leonard=Jordan?

2019. június 01.

Az NBA-ben van egy szabály, ami egészen különlegesnek számít Európában, a neve nem más, mint: Anti-Tampering Rule. Az angolt magas szinten beszélők számára egyértelmű, hogy a befolyásolással állhat kapcsolatban ez a rendelkezés.

Nem is állunk messze a valóságtól, a „csábítást tiltó” szabály ugyanis azt mondja ki, hogy egy csapat képviselője nem tehet ajánlatnak megfelelő megnyilvánulást – se közvetve, se közvetlenül – olyan játékosnak, aki egy másik klub alkalmazásában áll. Se az ügynökének, se a családjának nem tehet nem hivatalos ajánlatot, de még a médiában sem mondhat ezzel kapcsolatosan semmit, egy bizonyos határ felett.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers ezt a rendelkezést vette semmibe, amikor az ESPN műsorában az alábbiakat nyilatkozta.

„Leginkább benne fedezhető fel Jordan. Vannak még remek kosarasok rajta kívül, LeBron James csodálatos játékos, ahogy KD (Kevin Durant) is. Bár Leonard sem Jordan, de a mai kosarasok közül az ő játéka hasonlít a leginkább Jordanére.”

Ezért a rövid szösszenetért 50000 dolláros büntetést varrt a liga a mester nyakába…

Kawhi Leonard ugyanis a nyáron szabadügynök lesz, és bármelyik csapattal tárgyalhat, az NBA fejesei pedig úgy vették, hogy Rivers az Angyalok városába akarja csábítani a szupersztárt.

Persze Kawhi előbb nyerne egy bajnoki aranygyűrűt, csak utána döntene a jövőjéről.