Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

San Jose Sharks-St. Louis Blues, kedd 3.00

A San Jose Sharks és a St. Louis Blues három év után ismét a nyugati főcsoportdöntőben találkozik egymással, ezúttal mindkét csapat 4-3-as diadallal érkezett a Stanley Kupa-finálé küszöbére.

Az első felvonást a Cápák nyerték hazai pályán, méghozzá a rájuk jellemző gólzáporos meccsen. A kaliforniai alakulattal szemben éppen ez a legnagyobb kérdés, hogy viszonylag gyengébb védekezéssel és kapusteljesítménnyel végig lehet-e a csinálni a rájátszást úgy, hogy a végén ők emelik fel a trófeát. Mindenesetre a Vegasra és a Coloradóra is sikerült rákényszeríteniük az akaratukat, s ebből – ha hetedik meccsen is, de – mindkétszer ők jöttek ki végül jobban, ráadásul a Blues elleni párharc is 6-3-as hazai diadallal kezdődött.

A Blues esetében azért meglepetés, hogy a Winnipeg Jets és a Dallas Stars elleni párharcot is megnyerte, mert az alapszakaszban a kapus Jordan Binnington remeklésével szárnyaltak, de rájátszásra rendkívül visszaesett a teljesítménye. Amíg az alapszakaszban közel 93 százalékos hatékonysággal védett és kapott gólátlaga 1,89 volt, addig az utószezonban a lövések alig 90 százalékát hatástalanítja, továbbá meccsenként több mint 2,5 gólt enged.

A szezonban – a mostani párharc első felvonását is beleszámítva – négyszer csaptak össze a felek, ebből háromszor a Sharks győzött, amely 2016-ban 4-2-vel lépett túl a Blueson, hogy története során először lépjen jégre a Stanley Kupáért, igaz ott végül alulmaradt akkor.

Tipp: hazai és gólok száma 5,5 felett 3,32

 

Carolina Hurricanes-Boston Bruins, szerda 2.00

Keleten már két meccsen is túl vannak a felek a konferenciadöntőben: a Boston Bruins két magabiztos diadalt aratott hazai pályán, így elégedetten és magabiztosan utazhat a Carolina Hurricanes otthonába.

Ha van csapat, amelyik igazi playoff-hokit játszik, akkor az a Bruins. A rájátszás legjobb kapusa eddig vitán felül Tuuka Rask, aki 93 százalékos hatékonyság felett véd, meccsenként pedig alig két gólt enged. Ráadásként a bostoniak egyre felfelé ívelő formát mutatnak: amíg az első körben még megszenvedtek a Torontóval és hetedik meccsre kényszerültek, sőt 2-3-ról kellett megfordítaniuk a párharcot, addig a Columbusellen már nagyszerűen játszottak, melynek köszönhetően 1-2-ről parádés játékkal jutottak tovább. A Bruins sorozatban öt sikernél jár, a keleti elődöntő utolsó három és a finálé első két meccsén 22 ütött és nyolcat kapott! A három találatot pedig mindig elérte, annál többet viszont egyszer sem kapott.

A Carolina előbb a címvédő Washington Capitals együttesét búcsúztatta kétszeri hosszabbításos hetedik mérkőzésen, majd kisöpörte a New York Islanders gárdáját. Jó hírt jelentett, hogy sérülés után kezdő kapusa,Petr Mrázek három kihagyott találkozót követően visszatérhetett, de úgy tűnik, kiesett a ritmusból a cseh hálóőr, aki Bostonban 76 és 85 százalékos hatékonysággal védett, amivel képtelenség nyerni.

A szezonban – a mostani párharc első két felvonását is beleszámítva – ötször csaptak össze a felek, ebből négyszer a Bruins győzött. Az sem jó előjel a Hurricanes számára, azok a csapatok, amelyek idén söpörtek, a következő körben kiestek. Az Islanders-t épp a Carolina, míg a Blue Jacketset a Boston búcsúztatta.

Tipp: vendég 2,60

Kapcsolódó cikkek