Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A hetedik játékhéten is erős felhozatallal jelentkezik az egyetemi amerikaifutball-bajnokság: a Big10-ben, a Big 12-ben és a Pac-12-ben is játszanak olyan mérkőzést, amely jelentősen befolyásolhatja mind a konferenciadöntők, mind a rájátszás párosításait, az Alabama pedig az eddigi legnehezebb meccsére készül. 

#10 Penn State Nittany Lions – #5 Michigan Wolverines, szombat 18:00

A hatórás sávban rögtön két top10-es csapat meccsével kezdődik az e heti egyetemi futball maraton, ugyanis a 5-0-val álló Penn State látogat a 6-0-s mérleget felmutató Michiganhez. A Nittany Lions az elmúlt években rendre megszenvedett a top10-es csapatok ellen, ez a mostani pedig egy kiváló alkalom lenne a javításra. Ebben kulcsszerepe lesz a front sevenjüknek, akik nemcsak a Big10, de az FBS egyik legveszélyesebb running backjével, Blake Corummel néznek majd farkaszszemet. Ha őt nem tudják megfogni, és már a meccs elején hátrányba kerülnek, óriási gondok adódhatnak, ugyanis hiába van rendkívül rutinos irányítójuk Sean Clifford személyében, a passzjátékuk jó indulattal is csak közepesnek nevezhető. A futójáték viszont nekik is elég nagy erősségük, az elsőéves Nick Singleton Saquon Barkley fénykorát idézi, de Kaytron Allen is bombaformában játszik, más kérdés, hogy a Wolverines védelme is egészen jól állja a sarat a futójáték ellen. Jól látszik tehát, hogy mindkét csapat ugyanazokban a játékelemekben erős, szóval talán még a szokásosnál is nagyobb szerepe lesz a labdavesztéseknek, ami a Nittany Lions felé billentheti a mérleg nyelvét, hiszen az FBS 11. legjobb turnover mutatójával rendelkeznek. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a legutóbbi meccsükön négy fumble-t hoztak össze, és Clifford is megingatható, különösen akkor, ha nyomás alá helyezik, ebben pedig a Michigan jeleskedik. Viszonylag kevés pontos, de végletekig kiélezett Big 10 rangadóra van tehát kilátás, amelynek a győztese óriási lépést tesz a konferenciadöntő felé.

#3 Alabama Crimson Tide – #6 Tennessee Volunteers, szombat 21:30

A 21:30-as  sávban érkezik a szezon eddigi legnagyobb meccse. Az Alabama idén már többször játszott a tűzzel: a Texas ellen mindössze egy ponttal nyertek, az Arkansas 23 pontos hátrányból állt fel ellenük, múlt héten pedig a Texas A&M járt nagyon közel az upsethez, de a Halálcsillag mindig időben kerülte meg a bolygót. Luke Skywalker szerepében ezúttal a varázslatos szezont futó Hendon Hooker irányítót láthatjuk majd, aki ellen nem fognak beleférni az elmúlt hetek hibái. Különösen akkor nem, ha Bryce Young továbbra sem lesz játékra kész, és ismét Jalen Milroe köré kell építeni a támadójátékot. Persze, a Vols borzasztó gyenge secondaryje ellen nála sokkal rosszabb irányítók is tudnak hatékonyan passzolni, de Younggal a center mögött biztosan nyugodtabbak lennének a Bama-szurkolók. Ha mégis Milroe-val kezdenek, még inkább felértékelődik a Crimson Tide futójátéka, amely az egész FBS-ben kimagasló, most viszont egy papíron erős futás elleni védelemmel találják szembe magukat. Azért csak papíron, mert a számok alapján a Volunteers védelme jól fogja az ellenfelek futásait, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy mivel folyamatosan előnyben játszanak, keveset próbálkoznak ellenük. Ha a Bama haladását is meg tudnák gátolni a földön, azzal nagyon nagy lehetőségük nyílna a győzelemre, de egy pontháborúban sem lennének esélytelenek. 

#8 Oklahoma State Cowboys – #13 TCU Horned Frogs, szombat 21:30

Arra az esetre, ha az Alabama gyorsan letörné a Volunteers szarvát, érdemes fél szemmel követni a Big 12 két legerősebb csapatának mérkőzését, amely akár egy előrehozott konferenciadöntőnek is megfelelhet. A konferencia hagyományainak megfelelően mindkét gárda ontja magából a touchdownokat, ráadásul a védelmek is egészen jól muzsikálnak. legalábbis Big 12 szinten mérve. A Cowboys defense számára kulcsfontosságú lesz, hogy lelassítsa az FBS egyik legforróbb támadósorát és fenntartsa az eddigi egész erős futás elleni védelmét, míg a Horned Frogs főleg a labdaszerzésekben reménykedhet. Jó esély mutatkozik rá, hogy egy izgalmas ki-ki meccs alakul ki ebből az összecsapásból, szóval ne lepődjünk meg, ha az utolsó labdabirtoklás dönti el a győztes kilétét.

#7 USC Trojans – #20 Utah Utes, vasárnap 02:00

Végül, de nem utolsósorban kalandozzunk át a nyugati partra, hogy megnézzük a USC Utah-i vendégjátékát. A legtöbb szakértő ezt a két csapatot várta a konferenciadöntőbe, azonban könnyen lehet, hogy aki itt veszít, az lemarad a Pac-12 döntőjéről. A Utes számára különösen fontos, mondhatni élet-halál meccs lesz, ugyanis a múlt heti UCLA elleni vereségük következtében több botlás nem fér bele, ha ott akarnak lenni a végelszámolásnál. Hasonló a helyzet a USC-nél is, de ott még akár a rájátszásra is lehet esély. Ehhez persze veretlenül kellene zárni a szezont, ami a váratlanul megerősödött Pac-12-ben nem lesz egyszerű. A Trojans valódi ereje is kérdéses, eddig egyedül az Oregon State ellen találkoztak komolyabb ellenállással, a Utah rendkívül kiegyensúlyozott csapata viszont egyértelműen kemény dió lesz. Már csak azért is, mert a USC legnagyobb ellensége az, ha a Caleb Williams vezette támadókat a pálya mellett tudják tartani, amire a Utes alkalmasnak tűnik. A futójátékuk az egyetemi első osztály elitjébe tartozik, a USC védelme viszont a középmezőnyben foglal helyet. Ha a földön való haladás mellé sikerülne a védelemnek is fellépnie és limitálni Williamséket, benne van a pakliban, hogy a Utah borsot tör a playoffért hajtó Trojans orra alá.

Kapcsolódó cikkek