Amerikai SportokBaseball

MLB: dobót keres a Mets – választék az van, de riváliskérők is

2022. május 23.

Az Oakland Athletics és a Cincinnati Reds is biztoskezű pitchert veszíthet, mert a New Yorki-i csapat hívószava csak-csak kellemesebb önígéret maradásuknál. 

Az a hír járja, hogy a Mets megfigyelői bőszen keresik a klub opcióit arra, hogyan mélyülhetnének minőségi módon a dobóposzton, hiszen a Los Angeles Dodgers mellett talán a kék-narancssárgákra jellemző az leginkább, hogy igazán sokat veszíthetnek, ha dobóállományuk nem teljesen egészséges, márpedig Max Scherzer kidőlése a csatasorból több is egyszerű félelemre okot adó dolognál. Megillről és deGromról pedig ne is beszéljünk – utóbbi, nyugodtan állíthatjuk, a semleges néző és a teljes liga számára is óriási veszteséget jelent. De mindezen kívül is fontos megjegyezni, ha egy mód van rá, a Mets-nek rotációs lehetőségeken is komolyan el kell gondolkoznia, ha World Series-címre hajt idén, márpedig minden jel arra mutat, hogy igen, idén már tényleg (azért persze várjuk ki, mert ez tavaly is így volt a lebőgés ellenére).

Nem lenne akkora meglepetés, ha Montas lenne végül a befutó New Yorkban, mert már a holtszezonban is szívesen kereskedett egymással a két csapat, például szintén egy dobót, Chris Bassittet sikerült kék-narancsba öltöztetni zöld-fehér helyett – s bár az sem számított kis fogásnak, Montas annál is nagyobbat szólna. 

Nehéz azonban megítélni, ki lenne jobb üzlet jelenleg a Mets számára; noha 2022-ben eddig a Montas-Mahle jelen eset kedvéért kreált csatát egyértelműen előbbi vezeti dobóhatékonyságban, Mahle mégis javuló tendenciát mutat, ami mentálisan is jó képet fest róla. 

A Mets-nek azonban azzal is számolnia kell, hogy nem ők lesznek az egyedüliek, akik ringbe fognak szállni Montas és Mahle kegyeiért, hiszen mind a városi rivális New York Yankees, mind a Chicago White Sox, a Minnesota Twins, a Kansas City Royals, a Texas Rangers, a Detroit Tigers, valamint a Toronto Blue Jays is már télen komoly érdeklődést mutattak a játékosok iránt. 

Mivel a Mets és a Yankees is remekel, bár utóbbiak egyelőre sokkalta jobban, izgalmas városi küzdelem várható a piacon is majd a dobók körül.

Mahle és Montas karrierje szempontjából is egyértelműen ez a két együttes lesz releváns a bajnokság jelen állása szerint.