Amerikai SportokBaseball

MLB: elfogyhat a Yankees szuflája?

2022. július 05.

Nem!

Mármint, olyan értelemben semmiképp, hogy annak érdekében, hogy az MLB visszanyerje nézettségét, népszerűségét országon belül, és esetleg világszerte is növekedjen a sport és a liga ázsiója, szükség van a New York Yankees-re húzónévként, amellyel bárkit ki lehet hívni mérkőzésre, bárkit oda lehet vonzani a képernyő elé, mert boldog-boldogtalan hallott már róluk, mert boldog-boldogtalan tudja már csak a hangzásból és a hanghoz párosuló pátoszból is, hogy valami nagyról van szó, valakikről, akik nélkül elképzelhetetlen a sportkultúra, vagy úgy általánosságban a globális kulturális tudat. Tehát passzív agresszív értelemben egyáltalán nem fogyhat el a Yankees szuflája, egyenes ágon kéne playoffba jutni, aztán ott menni is kicsit tovább. Ez nem csak klubügy az elmúlt gyalázatos évek tükrében, 

de a sportág és a liga hatalmas érdeke is, tetszik vagy sem. 

Szóval e tekintetben nagyon jó úton járunk és roppant fontos is lehet az idei bajnokság a liga jövőképére nézve, amennyiben továbbra is hülyére veri a bajnokságot a Yankees. Mindez pedig egyáltalán nem veszi el a teret a kisebb franchise-októl, hogy drukkerekkel gazdagodjanak – a Yankees út a ligához, a liga pedig út a szabad szurkolói döntésekhez, de a Yankees jó szereplésére szükség van ahhoz, hogy a potenciális szurkolók utat találjanak, megleljék az MLB-t azok, akik amúgy nem lelnék meg. 

Ha 2022-ben a Yankees World Series-be tudna majd jutni végül, akár nyerne is, az hipotetikusan sok gondját megoldhatná a ligának is.

Szükség van a megalodon méretű szimbólumra, hogy elárassza biztonsággal a bizonytalanságot.