Amerikai SportokBaseball

MLB: félelem és reszketés Atlantában? Mellédobások? Halványuló MVP? – notesz csalódásokról

2022. május 27.május 28th, 2022

Nem lenne MLB-szezon egy MLB-szezon, ha nem lehetne csalódásokról is szót ejteni.

Atlanta Braves – elnyúló karneváli hangulat

Hogy az Atlanta Braves, a tavalyi bajnok nem kezdte valami fényesen a szezont, azt nehéz eldönteni alapvetően, mennyire számít klasszikus értelemben vett csalódásnak. Ha egy regnáló bajnoktól elvárjuk, hogy a csúcshoz méltón teljesítsen, nyilván csalódásról beszélhetünk; de érdemes figyelembe venni, hogy bár a Braves tele van izgalmas játékosokkal, egyrészt a tavalyihoz képest sokat gyengült a keret, másrészt pedig már tavaly, a bajnoki cím szezonjában sem voltak fent talán az MLB tíz legütősebb csapatának listáján. Az azonban még így is aggodalomra okot adó a Braves-drukkereknek, hogy az atlantiak nem tudtak két meccsnél többet nyerni zsinórban eddig a szezon során – finoman szólva is arról van tehát szó, hogy a dobórotáció sem megfelelő, valamint a keret is mintha motivációját vesztette volna közösség szinten. A babonás nyelvek persze sokat beszélnek a World Series-másnaposságról, hiszen az amerikai baseball történetében World Series címet eddig csak a New York Yankees tudott megvédeni – ők ráadásul zsinórban háromszor nyerték meg a bajnokságot: 1998-ban, 1999-ben és 2000-ben. Hát na, azért nem egyszerű több mint 200 mérkőzésen át folyamatosan minimum elfogadható, egyébként meg jó, extra jó teljesítményt nyújtani. 

San Francisco Giants – mellédobások 

Egy évvel ezelőtt a Giants produkálta a második legjobb ERA-t a ligában a Los Angeles Dodgers mögött, és valóban, tavaly rendkívül büszke lehetett magára nem csak minden narancs-fekete mezes dobó a Giantsnél, hanem a dobókért felelő stáb is. Idén azonban egyelőre a 30 csapatos MLB-ben pusztán a 25. helyen ácsingózik e tekintetben a Csendes-óceán partján meccselő gárda, de azt okvetlenül érdemes megjegyezni, hogy ehhez képest az NL-ben elfoglalt 6. helyük egyáltalán nem rossz, szóval ha a dobóteljesítmény kisimul, főként a bullpen, akkor a Giants idén is biztos résztvevője lehet a rájátszásnak.

Los Angeles Dodgers – Cody Bellinger

Mindenki azt remélte, hogy Bellinger, miután végre kikecmereg vállsérüléséből, visszatér 2019-es MVP-formájához, de ez egyelőre még várat magára. Ugyan áprilisban képes volt hozni egy extra hetet, előtte sem találta magát, s azóta is az önkeresés sanyarú fázisaiban fortyog. Bellinger ütési aránya sajnos nem ad okot arra, hogy a Dodgers-fanok abban bízzanak, egyhamar összeszedheti magát, ráadásul sétáinál az sem árnyalja pozitívan a képet, hogy általában nem szándékos, nem általa kitaktikázott sétákról beszélhettünk. Nagyon úgy tűnik, hogy komoly válságban szenved a ma még mindig igen fiatal játékos, fizikálisan már rendben van, de az ütőképességei teljesen életlenek lettek. 

Hol lesz elsőként javulás? Jósold meg egy menő fogadással!