Amerikai SportokBaseball

MLB: hová nézzünk? – I. rész – Angels & Blue Jays

2022. május 29.

A 2022-es bajnokság negyedénél járunk. Eljött a számvetés ideje!

Akikkel nem lehet betelni – Los Angeles Angels 

Ha szupersztárok tündöklését vártad az elmúlt években az MLB-ben, akkor sok esetben csalódhattál. A bajnokság eseményei rendszerint az egzotikusabb kiscsapatok köré szerveződtek, illetve a nem várt feltörekvők felé irányulhatott nagy figyelem. Most végre azok is elégedetten csettinthetnek, akik a nagyobb nevektől vártak kiegyensúlyozottabb teljesítményt, s ők most biztonsággal szegezhetik tekintetüket a Los Angeles Angels mérkőzéseire, ugyanis Mike Trout, Shohei Ohtani, Taylor Ward és Patrick Sandoval kitűnően rajtoltak és aligha van olyan szakmai jóslat, amely szerint visszaesés lenne várható az Angels épülésétől. Sandoval talán a legnagyobb meglepetés, gond nélkül kijelenthető, hogy a liga leginkább alulértékelt dobójáról beszélhetünk személyében – de ne aggódjunk, már nem sokáig. 

Ifjak & pimaszok – mi kell még? – Toronto Blue Jays 

Ha a két jelző tetszik, már csak az kell, hogy a Toronto Blue Jays meccseit nézd. Az idei bajnokság egyik legszórakoztatóbb és legszerethetőbb alakulatáról van ugyanis szó. A kanadaiaknál továbbra is félelmetesen forgatja az ütőt Vladimir Guerrero Jr., aki mindösszesen csak 23 éves kora ellenére a világ egyik legjobb ütőjének számít. Cinkosára, Bo Bichette-re már tavaly komolyan fel lehetett figyelni, idén pedig egyértelműsítette, hogy bizony, halad tovább a sztárság felé vezető úton, amit szépen ki is kövez magának, fiatal korához képest rendkívül kiegyensúlyozott a játékelemeket tekintve és a teljesítményét vizslatva is. A Bichette-hez hasonlóan szintén 24 éves Alek Manoah pedig dobóként képes olyan teljesítménnyel előrukkolgatni, amire talán csak a legnagyobbak képesek. Izgalmas fiatal mag van Torontóban, amiről nem éri meg lemaradni. Az ifjoncokat pedig olyan rutinos rókák veszik körbe, mint Matt Chapman, George Springer, Kevin Gausman, Jose Berrios és Jordan Romano. 

Nincs még totális lendületben a Blue Jays, de fejlődés várható tőlük, és ha az meglesz, ne kiabáljuk el, de az idei bajnokság legnagyobb meglepetéseivé is válhatnak.