Amerikai SportokBaseball

MLB: hová nézzünk? – II. rész – Twins & Guardians

2022. május 30.

A 2022-es bajnokság negyedénél járunk. Eljött a számvetés ideje!

Legutóbb a Los Angeles Angels és a Toronto Blue Jays teljesítményét és csapatmagját ajánlottuk, ezúttal pedig a Minnesota Twins és a Cleveland Guardians felé fordítjuk tekintetünket – s javasoljuk, tegyetek így ti is!

Váratlan izgalmas projekt – Minnesota Twins 

Ha szeretnél egy váratlan izgalmas projektet folyamatában látni, élvezni fogod a Twins csatáit. Fantasztikus, ami Minnesotában zajlik jelenleg baseball címszó alatt, mert bár az északi csapat tavaly utolsó lett, úgy tudnak idén több mint reménykeltő teljesítményt nyújtani, hogy nem vágtak bele teljes újjáépülésbe – házon belül tettek rendet elsősorban. Ha ez a higgadt, tudatos viselkedési minta szervezeti szinten nem lenne elég lenyűgöző, akkor azt is hozzácsaphatjuk, hogy ugye a téli holtszezonban a liga legerősebb szabadügynökét, Carlos Correát is sikerült szerződtetniük, aki köré aztán tényleg lehet csapatot építeni. Az a váratlan dinamika, amit rangidősük, Byron Buxton nyújtani tud, és az a tengelyszerep, amit Correa hozott, stabilizálta a csapatot, mondhatni, a többiek teljesítményét is fel tudta javítani. 

Szereted, ha meglepnek? – Cleveland Guardians 

Idén már öt mérkőzése is volt a Guardians-nek, amelyen minimum 10, vagy annál több runt értek el. Ez elég nagy fegyvertény. Idén már öt mérkőzése is volt a Guardians-nek, amelyen csak 1 runt, vagy annyit sem értek el. Ez elég hidegrázósan baljós, ha Guardians sapiban szorítod végig a meccseket. Méltán pályázik a clevelandi alakulat a liga legkiszámíthatatlanabb együttesének szimbolikus címére tehát. Ami sok-sok bizakodásra ad okot még a szezon során, hogy Shane Bieber hamarosan vissza fogja nyerni formáját minden bizonnyal, és hogy Clevelandben amúgy is elsőrangúak valamiben, és az a kezdődobók felfejlesztése, felépítése, erősítése. Sosem lehet tudni, mikor tűnik fel a Progressive Fielden valaki, akiben benne van az a potenciál, hogy a liga legjobb dobói közé kerüljön. Jóllehet, ez nem oldja meg azt a problémát, hogy vannak mérkőzések, amikor ütni is képtelen a csapat, de a nyári nagy kiárusítás során, ha szemfülesek és szerencsések, Jose Ramirez kaphat pár rutinosabb játszótársat a fiatalok mellé, amíg azok megszerzik a kellő rutint.

És már velük is mehet tovább a buli!