Amerikai SportokBaseball

MLB: sikeres elindulások – az év eddigi legjobb-legmeglepőbb újoncai

2022. május 26.

Vérfrissítésre mindig szükség van egy sportklubnál. Persze, megesik, hogy a szükségszerű frissítésen felül az is kiderül, hogy adott újoncnak tényleg tud megkérdőjelezhetetlen helye lenni a ligában, s saját csapatában is. Alább bemutatják a 2022-es MLB-szezon eddigi három legügyesebb újoncát!

Jeremy Pena – Houston Astros

SS pozícióban hatalmas veszteség érte az Astrost a holtszezonban. Gondolhattuk, hiszen a liga egyik, ha nem a legjobb SS-e, Carlos Correa új kihívásokat keresve a Minnesota Twins gárdájához került. Volt félnivalója a az Astrosnak, hogy akár a teljes szezonjuk rámehet arra, ha Correa utódját nem lelik, mert egyrészt a SS az egyik legnehezebb poszt, gyakorlatilag egy csapatvédekezés gyújtópontjai is a SS-ok, illetve az első bázison történő kiejtések, a dupla-, triplajátékok, valamint az azonnali ütőkiejtések jó része is tud rajtuk múlni sokban, Correa pedig fix, hogy Dansby Swanson mellett (Atlanta Braves) az egyik legkülönlegesebb SS. Jeremy Pena azonban jött, látott, s győzött, mert úgy fest, a 24 éves játékos már jó ideje készült arra, hogy egyszer átvegye a stafétát. Pena nem csak dinamikus és Correahoz hasonlóan szintén jól is kommunikál, de sprintsebességével is a liga legjobbjai közé tartozik, ami ezen a poszton alapkövetelmény.

MacKenzie Gore – San Diego Padres

Gore az előző szezonban voltaképpen visszarangsorolást kapott klubon belül, úgyhogy amikor idén először kapott lehetőséget a Padresben, hát, finoman szólva is: volt mit bizonyítva. Nem kis plusz nyomás nehezedhetett rá, pedig egy dobójátékoson amúgy is van bőven teher. A tavaszi előszezonban csillogtatta meg először leginkább tudását, s teljesítménye elegendő volt arra, hogy meg is ragadjon az MLB-ben – az eddigieket látva pedig nem hiába. Eddig 35 inninget dobott a San Diego színeiben és 38 strikeoutot hozott össze, valamint 2.06-os ERA-val rendelkezik. 

Seiya Suzuki – Chicago Cubs

Nem sok okot adott bizakodásra az új szezon a Chicago Cubs szurkolóinak; tavaly ugye menet közben kiárusításra került a keret veleje, nagyobb ambíciókat sejtető erősítések, kilátásfelmutatások pedig azóta sem történtek. Nem is kezdődött jól számukra a bajnokság, jelenleg a National League 12. helyén rostokolnak, s aligha fognak ennél előrébb lépni, mert minden jel arra mutat, hogy idén nyáron is kiárusításra lesznek kényszerülve, hiszen akadnak a keretben páran, akik másutt fontos építőkövek lennének egy parányival szervezettebb projektben. Seiya Suzuki bámulatosan indult a Cubsnál. A Hiroshima Toyo Carp alakulatától az MLB-be érkezett játékos márciusban 5 éves, 85 millió dolláros szerződést írt alá Chicagóban, és nem tűnik mellé nyúlásnak, hiszen áprilisban rögtön el is nyerte a National League-ben a hónap újoncának járó díjat. Meglehet, májusra picit leült, de ütési hatékonysága, arányai így is jók, és sok meglepetést okozhat még a szezonban bárki számára.

Kérdés, meddig marad majd a Cubs kötelékében, ha így folytatja?