Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

LeBron James megdöntötte a legfontosabb rekordot, majd testőrséget kapott.

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az NBA történetének legeredményesebb játékosa. A 38 éves kosaras 36 ponttal volt elmaradva az örökranglistát 38 387 ponttal vezető Abdul-Jabbartól, majd az Oklahoma City Thunder elleni hazai mérkőzésen végül 38-cal zárt. A rekordot jelentő duplát Kenrich Williams mellől 10.9 másodperccel a harmadik negyed vége előtt engedte el, amivel 104-99-re zárkózott fel a csapata. A történelmi pillanatot követően a játék megállt, hogy mindenki köszönthesse Jamest, így az eddigi csúcstartó Abdul-Jabbar is.

A 75 éves legenda bár nem ápol különösebben szoros viszonyt az utódjával, de úgy nyilatkozott, hogy Jamesnek köszönhetően ismét beleszeretett a kosárlabdába. A Lakers pedig nem akármilyen “vigaszdíjjal” kedveskedett a 39 éven át csúcstartó korábbi játékosának, ugyanis gyémántgyűrűvel jutalmazta meg. Az ékszer 578 darab, arany bevonatú fehér gyémántot tartalmazó, egyedi készítésű gyűrű, amelyen többek között az egykori center 33-as mezszáma, a rekord felállításának dátuma (1984. április 5.) és a karrierje során szerzett összpontszám látható.

A sporttörténelmi ünnepet csupán az rontotta el, hogy a vendégek James nagyszerű teljesítménye ellenére 133-130-ra nyertek a Crypto.com Arénában, így a kaliforniai alakulat 25-30-ra rontotta a mérlegét. A csúcsdöntés óta James kisebb sérülés miatt nem lépett pályára, a klub mutatója pedig így még tovább, 26-32-re romlott, s már csak 13. helyen áll a nyugati főcsoportban, azaz távolodik a rájátszástól.

Ezt orvosolandó, a vezetőség a csereüzletek határidejének lejárta előtt igyekezett megerősíteni a keretet, azaz “testőrséget” biztosítani a liga jelenlegi legnagyobb klasszisának és persze a másik vezéregyéniségnek, Anthony Davisnek. A vezetőség ennek nyomán – James egyetértésével – több üzletet is nyélbe ütött, a legfontosabb pedig egy háromcsapatos csere volt, melyben megszerezte korábbi játékosát, D’Angelo Russellt a Minnesota Timberwolvestól, illetve Malik Beasleyt és Jarred Vanderbiltet is. Ennek a cserének a része volt az is, hogy az idény elején cserepadra szorult Russell Westbrook a Utah Jazzhez került, amely szintén harcban van a rájátszásba kerülésért, jelenleg az éppen selejtezőt érő tizedik helyen áll úgy, hogy kettővel van kevesebb veresége a Lakersnél. A Los Angeles-i együttes viszont nem elégedett meg ennyivel, Rui Hachimurát elhozta a Washington Wizards gárdájától, Mo Bambát pedig egy négy együttest érintő üzlet keretében az Orlando Magictől. A kérdés már csak az, hogy erősítések után sikerül-e gyorsan összeszokniuk az új játékosoknak a régiekkel ahhoz, hogy a Lakers elérje a rájátszást, ahol új bajnokság kezdődik.

A legnagyobb bombaigazolás mégsem a kaliforniaiakhoz kötődik, ugyanis a Dallasba küldött Kyrie Irving után a széteső Brooklyn Nets utolsó ászát, Kevin Durantet is elcserélte többek között négy (!) első körös választási jogért, méghozzá a tavalyi alapszakaszgyőztes Phoenix Sunshoz, ahol így összeállt egy nagy hármas Devin Bookerrel és Chris Paullal. Persze előbb Durantnek fel kell épülnie a sérüléséből.

Mindenesetre így a 31-27-es mérleggel jelenleg negyedik arizonai alakulatnak nem lehet gond a legjobb hat közé kerülés nyugaton.

Kapcsolódó cikkek