Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Visszavonultatták a legendás 41-es mezt Dallasban.

Annak idején, amikor nem ömlött az emberek arcába másodpercenként az internet féktelensége, nem szennyezték az arcokat TikTok-fazonok, egy telefont használt egy egész utca, roppant boldogság és büszkeség töltötte el a Kelet-Európába szorultakat, ha a távoli NBA-ben jugoszláv kosarasokat láthattak! Ebbe a ligába még fehér embernek is nehéz volt bejutnia, hát még a világ másik részéről, a vasfüggöny takarásából! Toni Kukoc, Dino Radja, előtte Drazsen Petrovics, akinek sajnálatos tragédiájában egy magyar szál is megtalálható, Vlade Divac, Zsarko Paszpalj, mind a mi világunk vére volt!

Aztán ébredtek más náció gyerekei is, Detlef Schrempf, mondjuk ő éppen a jugókkal együtt mozgott, Valdas Ivanauskas, Pau Gasol meg a többiek utat törtek az álomvilágba!
És akkor ebbe a nagy menetelésbe kapcsolódott be egy nagy kajla német gyerek, akiről csak azt tudták, hogy valami mocorog benne. Ami talán elég lehet az NBA-be, ha bírja, ha meg nem, mehet haza!

Dirk Nowitzki a liga hatalmas figurájává emelte fel magát! A közelmúltban visszavonultatták a mezét, Dallasban már soha senki nem húzhat 41-es számú trikót magára! Egy oltári figura vált halhatatlanná!

A legalapabb kezdés klubhűségének, lojalitásának emlegetése, ebben a piszok rohanós világban 21 éven keresztül egy klubnál játszani, egyszerűen elképzelhetetlen! Amcsiban meg pláne, ott hetente váltanak gazdát a játékosok. Négy évnyi würzburgi kosarazás után ugrás az NBA-be, nagy menet volt. Nem is ment könnyen, Steve Nash-el együtt kezdtek, kettejük között legendás barátság szövődött, a mez-visszavonultatós ünnepsége Nash ezt emlegette, és Dirk is beszélt róla!

Egy év szenvedés után beindult Nowitzki, egyre több pontot szórt, hétről-hétre kitűnően játszott a Mavericks-ben. Annyira, hogy ő lett a lehetetlen helyzetek megoldója, közben elképzelhetetlen mennyiségben szórta a pontokat! Nyilván nem „Air” Jordan kategóriában, közvetlen mögötte! Megannyi All Star-gála részvétel, tripla királyság, rengeteg kitüntető cím ékesítette, övé a második legtöbb becenév a listán. „Bavarian Bomber”, „Dirk Diggler”, „The Germinator” csupa ilyen kedvesség a néptől, kollégáktól. 2011-ben a csúcs, pezsgőzuhatagban szivarozás baseball sapkában, ez tuti program, ha valaki bajnok lesz az NBA-ben! Nowitzki kusza, enyhén fáradtkás mosolya boldogságot mutatott!

Most pedig az örökkévalóság! Megható, a szokásostól eltérően nem egy giccses amerikai búcsúztatás! Őszinte beszédek, tiszta tekintetek, a liga egyik legnagyobbja végleg kiszállt!

Dirk Nowitzki nélkül Dallasban a napsütés is más!

Kapcsolódó cikkek