Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Nem akármilyen csemegét hoz a rájátszás selejtezője, ugyanis a címvédő Los Angeles Lakers a Golden State Warriors csapatával küzd meg, azaz jöhet a korábban a nagydöntőkből jól ismert LeBron James-Stephen Curry párviadal.

Amikor a koronavírus-járvány miatt megalkották a mostani szezon speciális szabályait, azért kevesen gondolhatták, hogy a hetedik és nyolcadik helyezett ilyen kiemelkedő párharcot eredményez majd. Ezt akár négy győzelemig is elnéznénk, ahogy 2015 és 2018 között négy éven át a fináléban a Warriors küzdelmét a Cavaliers ellen – igen, akkor James még a Cleveland vezére volt.

Curry az alapszakasz utolsó harmadában valami elképesztő teljesítményt nyújtott, így a pontlista élén végzett. Az oaklandi alakulat csapatkapitánya Wilt Chamberlain, Kareem-Abdul Jabar és Michael Jordan után a negyedik játékos lett, aki legalább kétszer volt bajnok, MVP és pontkirály. A másik oldalon pedig az a James áll majd, aki sorozatban 17. idényében zárt 25 pontos mérkőzésenkénti átlag felett. Csakhogy ezt történelmi viszonylatba helyezzük: Jordan, Kobe Bryant, Kevin Durant, Karl Malone 12-ig jutott, vagy 12-nél jár…

Hogy akkor ez a két együttes mégis miért zárt ennyire hátul, arra a sérülések adnak magyarázatot. A Warriors az egész idényben nélkülözte Klay Thompsont, míg a Lakers hosszú heteken-hónapokon át nem számíthatott James mellett a gárda másik vezérére, Anthony Davisre sem. A két csapat formáját és erejét a helyezésüknél sokkal jobban tükrözi, hogy a Warriors hat, míg a Lakers öt sikerrel zárta az alapszakaszt.

A csapatok háromszor is megmérkőztek egymással az alapszakaszban, de a legutóbbi összecsapás is több mint két hónapja volt, így abból felesleges messzemenő következtetést levonni. Mindenesetre a Lakers kettőt, a Warriors egyet nyert. Most a győztes a hetedik kiemelést szerzi meg, így a másodikként rangsorolt Phoenix Suns lesz az ellenfele az első körben. Kész szerencse, hogy az egymeccses párharc vesztese nem búcsúzik azonnal, mert kap egy javítási lehetőséget a nyolcadik kiemelésért a Memphis Grizzlies-San Antonio Spurs meccs győztese ellen, hogy aztán a liga első Utah Jazz következzen. Bármelyik gárda is szorul majd pótvizsgára, az papíron nem jelenthet gondot egyiknek sem, úgyhogy dőljünk hátra és csütörtökön élvezzük James és Curry bemutatóját.

Keleten talán kevésbé egyértelmű a helyzet, de elsőre ott is a hetedik Boston Celtics és a nyolcadik Washington Wizards selejtezős meccse tűnik érdekesebbnek. A fővárosiak óriási hajrával küzdötték fel magukat ilyen magasra, ugyanis hihetetlen mélységből indulva csak az alapszakasz végére találta meg az összhangot a pontlistát sokáig vezető Bradley Beal és a rendre tripla duplázó Russell Westbrook. Viszont a kettősük idegenben is elég lehet a Jaylen Brownt sérülés miatt elveszítő és amúgy is csalódáskeltően szerepelt Boston ellen, amely az elmúlt egy hónapban mindössze 7-10-es mérleget tud felmutatni. Itt is az a helyzet, hogy az idényben 2-1-re a Celtics vezet, de az utolsó találkozó több mint két hónapja volt.

A másik szerdai párban a kilencedik Indiana Pacers hazai pályán jó eséllyel legyőzi a szezont öt vereséggel záró Charlotte Hornets gárdáját és aztán a második felvonáson akár esélye is lehet a szétesett Celtics ellen. A Wizards ellen már csak azért is kevesebb sansza lenne, mert a Pacers májusban kétszer is kikapott tőle.

A Celtics-Wizards győztese hetedik lesz és a bajnokesélyes Brooklyn Nets vár rá, míg az utolsó esélyt megragadó gárda nyolcadikként a keleti első Philadelphia 76ers csapatával találkozik a rájátszás első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek