Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Lakers, a Mavericks és a címvédő Warriors helye sem biztos a rájátszásban.

Három nyugati klub, amely nemcsak rájátszást, hanem ott hosszú menetelést várna a csapattól, rendkívüli módon szenved, így még az sem biztos, hogy megéli az utószezont. A Golden State Warriors, a Los Angeles Lakers és a Dallas Mavericks számára létfontosságú lesz az utolsó hat-hét mérkőzés az alapszakaszban, hogy egyáltalán esélyük legyen céljaik elérésére.

A legjobb helyzetben még mindig a címvédő Golden State van, amely éppen hatodik, de nagyon vékony jégen táncol a rapszodikus teljesítményével. Alapvetően gyatra idegenbeli mérlege – a negyedik legrosszabb a ligában – hozta szorult helyzetbe, de legutóbb éppen hazai pályán maradt alul egyik közvetlen riválisával, a Minnesota Timberwolvesszal szemben, így már csak azzal őrzi a még éppen biztos rájátszást jelentő pozícióját, hogy több meccset játszott, mint ellenfele és a New Orleans Pelicans, amelyeknek ugyanannyi veresége van, mint a kaliforniai együttesnek, csak kevesebb győzelmük.

A Warriors számára az a legrémisztőbb, hogy semmiféle kulcssérülés nem hátráltatja a gárdát, azaz a hatszor döntős, négyszer bajnoknak Stephen Curry, Draymond Green, Klay Thompson nagy hármassal a soraiban nem sikerül megnyerni a kiemelt fontosságú meccsket. Ez erősen azt mutatja, hogy eljárt az idő a legendás trió felett, az utóbbi hetekben ugyanis majdhogynem a hatodik embere, Jordan Poole tűnik a Golden State legjobbjának, ami viszont korántsem a legjobb előjel a hajrára.

A Lakers az elmúlt hetekben a túlélésért küzdött a liga új pontkirályát, LeBron Jamest nélkülözve, de a 38 éves szupersztár visszatérése korántsem sült el olyan jól, mint azt remélték az Angyalok városában. A 17 bajnoki címével holtversenyben rekorder klub 26-32-es mérlegről indított hajrát a rájátszásért, de lábsérülés miatt James 13 találkozót hagyott ki, ennek ellenére a gárda nemcsak versenyben maradt, hanem ötvenszázalékosra feljavította a mérlegét, azaz saját kezében maradt a sorsa.

Minden idők egyik legjobbja még a műtétet is elhalasztotta, hogy mielőbb csapata rendelkezésére álljon, csakhogy a visszatérése váratlan kudarcot hozott hazai pályán a Chicago Bulls ellen. James csereként beszállva 19 pontig jutott, de amíg társai közül se tudott senki kiemelkedőt nyújtani, addig a túloldalon a keleti selejtezőért küzdő riválisból Zach LaVine 32 pontot szórt, így létfontosságú győzelemmel távozott Los Angelesből, a Lakers pozíciója pedig ismét megrendült. Az egyetlen mentség az lehet, hogy D’Angelo Russell betegség miatt ezúttal nem volt bevethető. A jelenleg kilencedik patinás alakulat egy lépéssel ismét távolabb került a hatodik helytől – pedig ugye a Warriors is kikapott – és eggyel közelebb a selejtezőről is lemaradó 11. helyhez.

Ami viszont a Lakers szerencséje, hogy a harmadik alulteljesítő csapat az éppen a 11. Dallas Mavericks. A texasiak teljesen érthetetlen mélyrepüléséről mindent elmond, hogy sorozatban négy kudarcnál tartanak az alapszakasz legfontosabb periódusában, legutóbb pedig a keleten a rájátszás selejtezőjéről is már biztosan lemaradó Charlotte Hornets vendégeként szenvedtek vereséget. Mindezt úgy, hogy a csapat szupersztárja, Luka Doncic 40 pontot szórt, ám ez is kevésnek bizonyult, ráadásul a szlovén klasszis egymeccses eltilást kapott, miután begyűjtötte a 16. technikai faultját a szezonban. A legdöbbenetesebb adat, hogy a Dallas abban a reményben szerezte meg Kyrie Irvinget, hogy vele bajnokesélyesek közé emelkedik az immár nagy duóval rendelkező gárda, ehhez képest a Brooklyn Netstől elhozott klasszissal mindössze 7-13 a Mavericks mérlege, azaz a csereüzlet óta nemhogy javult volna, inkább visszaesett a csapat teljesítménye.

Olyannyira, hogy jelenleg már a selejtező vonala alá csúszott…

Kapcsolódó cikkek