Amerikai SportokNBA

NBA Power Ranking: a Bucks kezdte legjobban az idényt

2022. november 08.

A Milwaukee a tizedik összecsapásán szenvedte el első vereségét.

A tavalyi bajnok annak ellenére kilenc győzelemmel rajtolt, hogy legjobbját, Jannisz Antetokunmpót nélkülözte az egyik mérkőzésen. Végül Atlantában szakadt meg a sikerszéria.

Az erősorrend:

 1. Milwaukee Bucks 9-1

A Hawks otthonában ugyan kikapott a csapat, amely a legjobb védekezési mutatókkal és a második legjobb pontkülönbséggel rendelkezik.

 

 1. Cleveland Cavaliers 8-2

Nyolcas győzelmi sorozatot épített az együttes, amely aztán a Clippers vendégeként szakadt meg. A hazai pályán százszázalékos ohióiak második legjobb védekezési mutatókkal és legjobb pontkülönbséggel rendelkeznek.

 

 1. Phoenix Suns 7-3

Az arizonai gárda térdsérülés miatt hetekre elvesztette Cam Johnsont, de így is második helyen áll a nyugati főcsoportban, melyben legjobbak védekezésben és pontkülönbségben is.

 

 1. Boston Celtics 7-3

A csapat szereplésére nem nyomta rá a bélyegét a kényszerű edzőcsere, de ami meglepő, hogy a korábban védekezésben remeklő gárda ezúttal támadásban brillírozik. Három pontosokban a legjobb hatékonysággal rendelkezik, New Yorkban pedig 27 értékesített távoli dobással klubcsúcsot állított fel.

 

 1. Utah Jazz 9-3

A nyugati éllovasnál egyszerű a képlet, amikor hárompontosokban felülmúlja az ellenfelet, akkor győz, amikor alulmarad távolról, akkor veszít.

 

 1. Portland Trail Blazers 7-3

A csapat 2-2-es mérleggel vészelte át legjobbja, Damian Lillard hiányzását, ami kiváltképpen erős azt figyelembe véve, hogy ebből kétszer a Phoenix Suns és egyszer a Memphis Grizzlies volt az ellenfél.

 

 1. Denver Nuggets 7-3

Hazai pályán veretlen a coloradói alakulat, amely a liga legjobbja az első negyedeket tekintve.

 

 1. Dallas Mavericks 6-3

Luka Doncic egyszemélyes show-ja. A szlovén sztár eddig mind a kilenc összecsapáson 30 pont fölé jutott, ennél csak Wilt Chamberlain kezdett jobban még 1962-ben. Ennek megfelelően támadásban a texasiak a liga legjobbjai.

 

 1. Memphis Grizzlies 7-4

A rettnetes védekezés az oka a vártnál kicsit gyengébb rajtnak, ami statisztikailag ugyan javult novemberben, de sztárjait nélkülöző csapatokkal találkozott a Memphis.

 

 1. New Orleans Pelicans 5-5

Rendes játékidőben 5-2 a gárda mérlege, viszont eddigi mindhárom hosszabbításos összecsapását elvesztette.

 

 1. Toronto Raptors 6-5

Pascal Siakam sérülése hatalmas érvágás, mert egyike annak az öt játékosnak, aki legalább 20 pontos, 7-7 lepattanós és gólpasszos átlaggal kezdte az idényt.

 

 1. Atlanta Hawks 7-3

A georgiai gárdához fűződik a szezon egyik legnagyobb fordítása: a Madison Square Gardenben 23 pontos hátrányból 13 pontos győzelmet kovácsolt.

 

 1. Chicago Bulls 6-6

Nem kiegyensúlyozott a Bikák teljesítménye. A kontrasztot jól jellemzi, hogy DeMar DeRozan a Hornets ellen 9 pontot dobott, mégis nyert a csapat, míg Bostonban a sztár 46 pontig jutott, de a Bulls kikapott.

 

 1. Miami Heat 4-7

Védekezésben messze a floridai gárda zónázik a legtöbbet és ebben a liga legjobbja, csakhogy emberezésben az öt legrosszabb között van.

 

 1. Golden State Warriors 4-7

A címvédőnek van a liga egyik legjobb kezdötöse, de az egyik legrosszabb cserepadja is. Idegenben hat meccs után is nyeretlen.

 

 1. New York Knicks 5-5

A Nagy Almában éppen a kezdőötössel van probléma, valamelyest javult a helyzet, miután Evan Fourniert előbb Quentin Grimes, majd Cam Reddish váltotta.

 

 1. Philadelphia 76ers 5-6

Joel Embiid nélkül a palánk alatt katasztrofális a pennsylvaniai alakulat, ráadásul a csapat másik sztárja, James Harden egy hónapra kidőlt, de legalább a center hamarosan felgyógyul betegségéből.

 

 1. Brooklyn Nets 4-7

Steve Nash vezetőedző menesztése óta 2-2 a csapat mérlege, ráadásul a klub öt meccsre eltiltotta egyik sztárját, Kyrie Irvinget.

 

 1. Minnesota Timberwolves 5-6

Kifejezetten gyengén teljesít a csapat támadásban, amikor mindkét óriása, Kyle Anderson és Anthony Edwards is a pályán van.

 

 1. Los Angeles Clippers 6-5

Amikor Paul George nincs a pályán, akkor egészen katasztrofális a jobbik Los Angeles-i csapat, ráadásul másik sztárját, Kawhi Leonardot egyelőre nélkülözi.

 

 1. San Antonio Spurs 5-6

Devin Vassel kezd beérni, eddig 48 százalékkal dobja a hárompontosokat a 2020-as draft 11. választottja, akinek mindössze hét labdaeladása van.

 

 1. Oklahoma City Thunder 4-6

A legjobb módja, hogy egy nem túl tehetséges keret viszonylag jól szerepeljen, a jó védekezés. Az OKC hetedik ebben a rangsorban.

 

 1. Washington Wizards 5-6

Védekezésben szörnyű a fővárosi alakulat, támadásban pedig csak akkor remekel, ha mindkét sztárja, Bradley Beal és Kristaps Porzingis is a pályán van.

 

 1. Indiana Pacers 5-5

Védekezésben kifejezetten gyenge a Pacers, de az újoncok közül nemcsak Bennedict Mathurinra érdemes figyelni, hanem Andrew Nembhardra is, aki több játékperchez juthat Chris Duarte bokasérülése miatt.

 

 1. Los Angeles Lakers 2-8

Hiába ötödik legjobb védekezésben a kaliforniai sztárcsapat, hiába jött be, hogy Russell Westbrook a cserepadról száll be, ha támadásban továbbra is a liga leggyengébbje a Lakers.

 

 1. Sacramento Kings 3-6

Kilencből nyolc meccse is szoros volt a Királyoknak, de ebből csak hármat tudtak megnyerni.

 

 1. Orlando Magic 2-9

Floridában is hasonló a probléma: 11 mérkőzésből kilenc szoros volt, viszont ebből csupán kétszer győzött az Orlando. Az idei draft első választottja, Paolo Banchero viszont reményt keltő teljesítményt nyújt.

 

 1. Charlotte Hornets 3-8

A liga jelenlegi leghosszabb, ötös vereségsorozatával rendelkezik a csapat.

 

 1. Detroit Pistons 3-8

A gárda eddig mind a 11 találkozóján volt legalább tízpontos hátrányban… Ez nem a győzelem receptje.

 

 1. Houston Rockets 2-8

Eddig 87 játékosnak van legalább száz mezőnykísérlete, ebből Kevin Porter Jr. 81., Jalen Green 82., Jabari Smith Jr. pedig 87. helyen áll.