Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az arizonai együttes sorozatban aratott 18 győzelmével klubrekordot állított fel.

Ha bárki azt hitte, hogy a Chris Paul és a Phoenix Suns számára az előző idény volt az utolsó dobás a bajnoki cím megszerzésére, az nagyot tévedett. Az arizonai csapat sorozatban 18 győzelemnél tart, amivel klubrekordot állított fel.

Pedig kétkedő hangok azonnal erősödtek, amikor az idei nagydöntőt 2-0-ról 4-2-re elveszítő gárda 1-3-mal rajtolt, azóta viszont megállíthatatlanul robog a Suns. Hogy mi a titok? A válasz egyszerű: eszméletlen mély a padja.

A Suns már nem erőlteti túl a 36 éves Chris Pault, aki mindössze 14,4 pontot dob meccsenként, ami karrierje leggyengébb átlaga, ugyanakkor így is rendkívül hasznos, mert 10,2 gólpasszt oszt ki találkozónként. A kétszeres olimpiai bajnok, 11-szeres All Star-válogatott irányító már mindent elért, amit csak lehet, egyedül a bajnoki gyűrű hiányzik az elismerések sorából.

De nem is kell már túlhajszolni Pault, amikor Cameron Johnson, Cameron Payne és JaVale McGee a padról beszállva is ontja a pontokat. Elég csak az utolsó két meccs statisztikai lapját megnézni, hogy megértsük, mennyire fontos a cserejátékosok szerepe a Phoenixben. A Golden State Warriors elleni csúcsderbin a csapat 104 pontjából 39-et a cserék szereztek, míg legutóbb Detroitban – ahol amúgy a csapat másik sztárja, Devin Booker betegség miatt nem is játszott – 48 pont érkezett a padról a 114-ből.

Persze egyszer minden sorozat megszakad, s erre jó esély van pénteken, mivel ismét a liga második legjobb mutatójával rendelkező Golden State lesz az ellenfél, ráadásul ezúttal idegenben. Az is rontja a Suns esélyeit, hogy Booker vélhetően néhány további meccset is kihagy Monty Williams vezetőedző szerint, azaz Oaklandben sem lesz bevethető.

Egy 18 meccses győzelmi széria esetén azért azt is érdemes megnézni, hogy kiket sikerült legyőzni a nagy menetelés során. És bizony itt sem azt fogjuk látni, hogy csak a szerencsés menetrend segítette elő a sikereket. Benne van idegenben a keleti főcsoportot vezető Brooklyn Nets, benne van a már említett Golden State Warriors, amelynek szintén csak három veresége van az egész szezonban, de ott látjuk a sorban liga legértékesebb játékosának, Nikola Jokicnak a csapatát, a Denver Nuggetset, vagy éppen kétszer is legyőzöttek közé került a Dallas Mavericks.

Ebben a sorozatban egy – minnesotai – kivételtől eltekintve minden alkalommal 100 pont fölé került a Suns úgy, hogy legtöbbször nem volt olyan kiemelkedő játékosa, aki 30 pontig jutott volna. Innen is látszik, hogy a Suns elsősorban csapatként dominál, nem egyetlen kosaras jó játékán múlik a sikere. A 30 pontos határt Booker négyszer, Frank Kaminsky egyszer érte el.

Mindenesetre ha van meccs, amit érdemes megnézni, az mindenképpen a pénteki rangadó. Vajon sikerül az amúgy remek formában lévő Stephen Curryt ismét mindössze 12 ponton tartani? Három napja ugyanis a Warriors csapatkapitányának 21 mezőnykísérletéből mindössze négy landolt a gyűrűben.

Valószínűleg ez lesz a mérkőzés kulcsa.

Kapcsolódó cikkek