Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Ahogyan az amerikaiak magunkénak rabolták a Bálint napot, Valentinné alakítva, a Mindenszenteket Halloweenné giccsezve, úgy nyelte be az amerikai foci a Föld többi részét. Már ahová bekötöttek olyan kábelszolgáltatót, amely közvetíti a tojáslabdás gigászok életét, meccseit. 

A ’90-es évek vége felé a Népsport egy oldalon közölte az NBA és az NFL történéseit, az azonban sokszor csak száraz leiratként, afféle bírósági végzésként jelent meg, mozgókép sehol. Az első NBA-meccs a már csak archívumban látható Super Channel-en futott, teljes megdöbbenést okozva, ez meg milyen kosárlabda, hát már mekkorát ugrálnak! Akkor derült ki, bizony jócskán lehet dobálni száz pont felett is, szemben a megszokott hetven-nyolcvan pontos végeredménnyel! 

Az amerikai foci óvatosabban érkezett, csak az ottani kapcsolatokkal rendelkezők érezték a játék ritmusát, csodákat meséltek a meccsek hangulátáról, kicsit nehezen hihetőnek tűnt, mit lehet ezen izgulni. Aztán ahogyan pár tévés ráérzett, nyomatták a meccseket, egyre jobban terjedt a tűz a közönségben, hát ez tényleg príma kis játék. Páran elkezdték érteni a figurát, aztán játszani, manapság ők magyarázzák az okosságát! 

Különben tényleg nagy szám az NFL. Közben simán lehet netezni, ha valami fontos, úgyis visítanak a bemondók, jöhet ezer ismétlés, ha vitatott az eset, még a kockázás is segít beolvasni, ki mennyit hibázott!

Az idei szezon még a felületes nézőnek is kéjes érzést hozott. Akadt pár meccs, amely már az első félidő után teljesen értelmetlenné vált, annyira sokkal vezetett az ellenfél. A Baltimore Ravens irányítója, Lamar Jackson olyan penetránsan rosszul játszott, már a cseréjét rimánkodták a szpíkerek, mert minden létező hibát elkövetett, kiszedték a kezéből a lasztit, letarolták, béna volt, égett a főnökeit, vakra dobálta a labdát, szóval totál összeomlás. Ha rossz a QB, akkor nyilván kutya a csapat is. Közvetítés közben téma zárás, sima vereség a Ravensnek, majd másnap a szembesülés, Jackson olyan szintre összeszedte magát, hogy győzelemre hozta a partit! 

Elképesztő átváltozások, a teljesen fakezű, csontutolsó Jacksonville Jaguars pépesre verte a szebb jövőt álmodó, világnagy esélyes Indianapolis Coltsot, összekavarva ezzel minden tervet!

Ez a szép az amerikai fociban, és persze az amerikai álomban. Pár percre lehetsz király is, ha úgy adod magad, ebből tanulva éppen jóra fordulhat körülötted az NFL, akár bajnok lehetsz!

Csak Tom Bradynek kellene szólni, hogy kopjon már le a nagydöntőről!

Kapcsolódó cikkek