Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az idei draft egyetlen első körös irányítója a hétvégén kezdő lesz.

Még egy hónap sem telt a szezonból és Kenny Pickett, az idei draft egyetlen első körben választott irányítója a pályán találta magát: múlt vasárnap debütált, s bár csapatát nem tudta győzelemre vezetni a második félidőben, de Mike Tomlin vezetőedzőt így is meggyőzte arról, hogy neki kell vezetnie a Pittsburgh Steelers együttesét.

Acélváros csapatának vezetősége a megszokott konzervativizmussal állt a legfontosabb poszt kérdéséhez, azaz nem akarta egyből mélyvízbe dobni a 24 éves játékost, nehogy összetörjön a rá nehezedő nyomás alatt. Inkább tanulóévnek volt szánva az újoncidény. A terveket azonban alapjaiban változtatta meg, hogy az átmeneti évre nyáron szabadügynökként szerződtetett Mitch Trubiskyvel teljesen életképtelennek bizonyult a támadósor. Noha nem a veterán irányító vesztette el a meccseket, de nem is nyerte meg azokat.

A Steelers ha kínkeservesen is, de a védelem remeklésével legyőzte a nyitófordulóban az idei Super Bowl vesztését, a Cincinnati Bengalst, de utána a gyenge támadó produkció miatt alulmaradt a New England Patriots és a másik ohiói csapathoz hasonlóan csoportrivális Cleveland Browns ellen. Múlt vasárnap a gyengécske New York Jets is vezetett a nagyszünetben 10-6-ra, Tomlin pedig ekkor döntött a váltás mellett. Bár Pickett első passza rögtön interception lett, de ez sokkal inkább Chase Claypool hibája volt, akinek a kezéből kiverték a labdát.

Ezt követően viszont Pickett remek dobásokkal és futásokkal, köztük 2 TD-vel, megfordította a meccset 20-10-re. A Steelers újabb labdavesztését kihasználva – ekkor a tight end Pat Freiermuth kezéből ütötték ki Pickett passzát – 24-20-ra visszavette a vezetést a Jets, a Hail Mary pedig Pickett harmadik interceptionjével zárult. Így bár a statisztikát nézve rosszul mutat Pickett bemutatkozása, valójában egyik labdaeladásról sem tehetett, a támadóegységnek pedig új lendületet adott.

Az újonc már debütálása előtt hatalmas közönségkedvenc lett, ugyanis a helyi egyetem csapatát – Pitt Panthers – erősítette öt éven át, amely bizony ugyancsak a Steelers stadionját használja, szóval a szurkolók ismerősként köszöntötték és alig várták, hogy átvegye a város profi gárdájának irányítását. Pickett az egyik nagy nyertese annak, hogy a koronavírus-járvány miatt a 2020-as végzősöknek engedtek egy ötödik évet játszani az egyetemi bajnokságban. A korábban inkább középszerű pittsburgh-i irányító ugyanis 2021-ben vált klasszissá: utolsó évében 42 TD-re csak 7 interception jutott, de futott is 5 TD-t. Parádés teljesítményének köszönhetően a Párducok 11-2-es mérlegükkel – 1976 óta nem volt ilyen jó – történetük során először nyerték meg az ACC konferenciáját.

A kétszeres bajnok Ben Roethlisberger visszavonulása után a Steelers mardosó irányítóhiánnyal nézett szembe és mivel előtte egyetlen klub sem választott QB-t, így a draft 20. helyén az általa legjobbnak vélt játékmestert vihette el, Tomlinék pedig a helyi tehetség mellett tették le a voksukat. Pickettre azonban most nem egy diadalmenet vár, ugyanis a Steelers következő négy ellenfele egyaránt jobb erőkből áll: elsőként a Super Bowl egyik favoritjának tartott Buffalo Bills otthonába kezdheti meg kezdő karrierjét, majd a 2020-as bajnok Tampa Bay Buccaneers érkezik Pittsburgh-be, ezt követően pedig az idény két legkellemesebb meglepetését szolgáltató Miami Dolphins és Philadelphia Eagles vendége lesz a Steelers.

Ha ebből egy meccset is nyernének sárga-feketék, az már bravúr lenne Pickett-től.

Kapcsolódó cikkek