Amerikai SportokNFL

NFL: Roethlisberger a Ravens otthonában búcsúzik

2022. január 08.

TJ Watt 1,5 sackkel megdöntheti Michael Strahan rekordját.

Baltimore Ravens-Pittsburgh Steelers, vasárnap 19.00

Ben Roethlisberger, a Pittsburgh Steelers legendás irányítója 2004 szeptemberében először Baltimore-ban lépett pályára és minden bizonnyal vasárnap ott is fejezi be a karrierjét az ősi rivális Ravens otthonában.

Bár mindkét csapat a vártnál gyengébben szerepelt, így csoportelsőség helyett már csak matematikai esély van bármelyik rájátszásba jutásához, de a találkozó Roethlisberger és TJ Watt miatt mégis reflektorfénybe került. Utóbbi 1,5 sackkel megdöntheti Michael Strahan 22,5-es szezoncsúcsát. Erre igencsak jó esély van tekintve, hogy ebben az idényben a Ravens irányítóit 54-szer vitték a földre, amivel sereghajtók a ligában, miközben a legtöbb sacket – sorozatban ötödször – éppen a Steelers jegyzi 52-vel.

Az sem segíti a sérülésektől tizedelt Ravens csapatát, hogy a szezonzárót is kihagyja kezdő irányítója, Lamar Jackson. A Baltimore novemberben még vezette a főcsoportot, viszont sorozatban öt vereségnél tart, így nagy valószínűséggel a kudarcszéria lezárásával sem kerül rájátszásba, mert három “segítségre” szüksége lenne ahhoz, hogy becsusszanjon hetedikként.

A Steelers helyzete sem sokkal jobb, mert bár a Las Vegas Raiders-Los Angeles Chargers valószínűleg nem lesz döntetlen, de az Indianapolis Colt vereségére vajmi kevés esély van Jacksonville-ben.

Tipp: vendég 2,60

Jacksonville Jaguars-Indianapolis Colts, vasárnap 19.00

Nyerni és bent lenni – ez a tét az Indianapolis Colts számára az alapszakasz utolsó hetében, amikor a liga leggyengébb csapatához, a Jacksonville Jaguarshez látogat.

Bár a vendégek sorozatban hatszor kikaptak a floridai csapat otthonában, de erre jelenleg minimális esély van. A Jaguárokon a vezetőedzőváltás sem segített, Darrell Bevell-lel mindhárom meccsén csúnyán alulmaradt a gárda. Ezeken a találkozókon egyszer sem sikerült 21 pontnál többet szerezni, ugyanakkor minden alkalommal legalább 26 pontot ért el az ellenfél, legutóbb a New England Patriots pedig 50-et.

Ilyen körülmények között nehéz elképzelni, hogy a jó védelemmel és rendkívül hatékony futójátékkal rendelkező Coltsot képes lenne megállítani a hazai csapat, amely ráadásul egy hatalmas meglepetéssel valószínűleg elvesztené első választási jogát az idei drafton. Már egy szoros meccs is szép búcsút jelenthetne, amire talán van esély, ha a rivális irányítója, Carson Wentz továbbra is bizonytalanul és pontatlanul játszik.

Tipp: Jacksonville Jaguars +13,5 2,14

Las Vegas Raiders-Los Angeles Chargers, hétfő 2.20

Klasszikus a győztes bejut, a vesztes lemarad meccs lesz a vasárnap esti rangadó a Las Vegas Raiders és a Los Angeles Chargers között.

Ennek megfelelően nehéz megtippelni, hogy az egyaránt 9-7-es mérleggel álló két együttes közül, melyik lesz képes bevinni a csapást, de az kijelenthető, hogy ilyen derbin könnyen kialakulhat egy pisztolypárbajra emlékeztető pontzuhatag. Erre már csak azért is jó esély van, mert a vendégek irányítója, Justin Herbert a harmadik, a hazaiaké, Derek Carr a negyedik helyen áll a passzolt yardok tekintetében.

Azt még érdemes megjegyezni, hogy ha a Colts vereséget szenvedne, akkor döntetlennel mindkét csapat rájátszásba jutna, ugyanakkor az NFL-ben ez olyan ritka eredmény, mint a fehér holló – ebben az idényben egy volt -, így még akkor sem lehet erre számítani, ha bekövetkezne a csoda Jacksonville-ben.

 Tipp: pontok száma 50,5 felett 2,10