Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Mind az öt sorsdöntő meccs szoros volt, kettő hosszabbításban dőlt el.

Már a rájátszás első köre végletekig kiélezett csatákat hozott, ugyanis a nyolcból öt párharcban is az észak-amerikai profi ligákban külön fogalomnak számító sorsdöntő meccs, “a hetedik” döntött a továbbjutásról. Ez a nyersz, vagy hazamész klasszikus esete. A szurkolóknak nem is kellett csalatkozniuk, mind az öt találkozó elképesztően szoros volt, négyen egyetlen gól döntött, kettő ráadásul hosszabbításba torkollott.

A Carolina Hurricanes és a Boston Bruins küzdelme az első hat felvonás alkalmával nem hozott egyetlen szoros találkozót sem, a hazai csapat mindannyiszor viszonylag simán nyert. A pályaelőny előbbi gárdánál volt, s bár a korábbiaknál nehezebben, de nem szakította meg a hazai sikerszériát. A meccs váratlan hőse Max Domi volt, aki korábban egyszer sem volt eredményes a rájátszásban, de ezen a meccsen a Columbus Blue Jackets gárdájától márciusban elhozott támadó kétszer is bevette a rivális kapuját. A Boston a hajrában lehozott kapus mellett ugyan 3-2-re szépített, de az egyenlítésre már nem futotta az erejéből. A Carolina sikerének értékét növeli, hogy a sérült kezdő kapusa, Frederik Andersen nélkül jutott tovább.

A címvédő Tampa Bay Lightning viszont idegenben maradt életben a Toronto Maple Leafs ellen. Bár ez senkinek nem okozott meglepetést tekintve, hogy a kanadaiak sorozatban hatodszor zúgtak ki a rájátszás első körében, ebből ráadásul negyedszer a hetediken. Ahogy a Carolinát, úgy a floridaiakat is egy idény közben megszerzett váratlan hős repítette tovább Nicholas Paul személyében. Az Ottawából érkezett hokis szerezte csapata mindkét gólját a 2-1-re megnyert találkozón. Természetesen korábban ő sem talált még be az utószezonban. Torontóban pedig lassan belebetegszenek a böjtölésbe, de immár 18 éve nem nyert párharcot.

Egy másik kanadai csapat, az Edmonton Oilers viszont átlépett a saját árnyékán, miután úgy verte a Los Angeles Kings gárdáját, hogy gólt sem kapott a hetediken: a veterán Mike Smith 29 lövést hárított. A 40 éves hálóőr a párharc során másodszor nyújtott hibátlan teljesítményt, így a két ütött gól is elég volt a továbbjutáshoz.

 A New York Rangers öt év után nyert párharcot, miután 1-3-ról tudott fordítani a Pittsburgh Penguins ellen. De a Nagy Alma legendás klubja nemcsak a párharcot fordította meg, hanem a meccseken belül is hatalmas feltámadásokat produkált. Igaz, ez annyiban nem váratlan, hogy az alapszakaszban a Rangers a második legtöbb győzelmet aratta hátrányból felállva. Az ötödik és hatodik felvonáson 0-2-ről állt fel, hogy aztán 3-3-nál ő szerezze a győzelmet jelentő gólt. A hetediken ugyan kétgólos hátrányba nem került, de már hat perc sem volt hátra, amikor 3-2-re vezetett a rivális, amely ekkor sem tudta lezárni a sorozat, mert Mika Zibanejad egyenlített. A hosszabbításban pedig Artemij Panarin emberelőnyös találata döntött, így hiába tért vissza a hetedikre a csapatkapitány Sidney Crosby és az előző hat összecsapást kihagyó kezdő kapus, Tristan Jarry a Pingvineknél.

Bár a Calgary Flames sztárjai nem villogtak a Dallas Stars elleni párharc első hat összecsapásán, de aztán a hetediken Matthew Tkachuk és Johnny Gaudreau is létfontosságú gólt ütött. A két csatár az alapszakaszban 82 gólt szerzett, de a texasiak ellen csak egynél tartott, mígnem Tkachuk 2-2-re egyenlített a második harmad közepén, a ráadásban pedig Gaudreau lőtte tovább a csapatát.

A második kör kiemelkedő párharca a floridai derbi lesz: a címvédő Lightning ugyanis a ligaelső Panthers ellen küzdhet tovább sorozatban harmadik bajnoki címéért, amelyre 39 éve nem volt példa. A másik keleti elődöntőben a Hurricanes és a Rangers csap össze. Nyugaton az első kör egyetlen söprését bemutató Colorado Avalanche ellenfele a 2019-ben bajnok St. Louis Blues lesz.

Míg a másik ágon kanadai ütközetre kerül sor a Flames és az Oilers között.

Kapcsolódó cikkek