Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Calgary Flames-Winnipeg Jets, hétfő 20.30

A rájátszás selejtezőjének színtiszta kanadai párharcában az első felvonást simán megnyerte a Calgary Flames, de ennél is jobban aggaszthatja a Winnipeg Jets gárdáját, hogy legjobbjai közül ketten is megsérültek, így Mark Scheifele és Patrik Laine játéka is bizonytalan.

Scheifele és Laine nemcsak csapat szinten, hanem liga szinten is kiemelkedő csatárnak számít: előbbi 73, utóbbi 63 pontot gyűjtött és mindketten közel 30 gólt ütöttek az alapszakaszban. Nélkülük szinte elképzelhetetlen, hogy a Winnipeg megfordítsa a párharcot, azaz a következő négy összecsapásból hármat is megnyerjen.

Az első meccsen bár korán vezetést szerzett a Jets, a második harmadban a Flames két emberelőnyös és egy emberhátrányos góllal maga javára fordította a találkozót. Az alapszakaszban csak egyszer, még a szezon elején csapott össze a két gárda, akkor a Jets hosszabbításban nyert 2-1-re.

Tipp: Calgary Flames 2,08

 

Tampa Bay Lightning-Washington Capitals, hétfő 22.00

A Tampa Bay Lightning és a Washington Capitals nem érintett a rájátszás selejtezőjében, ez a két csapat "csak" a kiemelési helyért játszik egymással, aminek túl nagy jelentősége nincs, mivel a semleges helyszínen zajló folytatás miatt az első pozíció sem jár majd a hazai pálya előnyével.

Mindenesetre ezek az együttesek szerencsés helyzetben vannak, mert van három találkozójuk arra, hogy felvegyék a ritmust, miközben nem fenyegeti őket a kiesés réme. Ez a párharc akár könnyedén a keleti fősoport döntője is lehet később: a fővárosiak 2018-ban bajnokok voltak, az előtte lévő két idényben pedig az alapszakaszt nyerték meg, míg a floridaiak az elmúlt öt szezonban egyszer Stanley Kupa-döntőt, kétszer főcsoportfinálét játszottak, tavaly pedig az alapszakasz legjobbjai voltak.

Annak ellenére, hogy a négy és fél hónap után indult újra az NHL, a Tampa Baynek lesz egy nagy hiányzója a csapatkapitány Steven Stamkos személyében, aki 66 pontjával másodikként zárt házon belül az alapszakaszban. Az sem a Lightning mellett szól, hogy a szezonbeli három randevú mindegyikét a Capitals nyerte eddig.

Tipp: Washington Capitals 2,70

 

Vegas Golden Knights-Dallas Stars, kedd 0.30

A Vegas Golden Knights és a Dallas Stars szintén abban a szerencsés helyzetben van, hogy csak a kiemelési pozícióért játszik, mivel előbbi harmadik, utóbbi pedig negyedik helyen zárt nyugaton a félbeszakadt alapszakaszban.

Talán éppen ezzel magyarázható az a meglepő döntés, hogy az NHL-ben harmadik szezonját töltő nevadaiak kapuját nem a háromszoros bajnok Marc-Andre Fleury, hanem Robin Lehner védi majd, aki az alaspszakaszban is csak mindössze háromszor kapott lehetőséget. Lesz egy nagy hiányzója is a 2018-ban Stanley Kupa-döntős Aranylovagoknak, ugyanis kisebb sérülés miatt nem lép jégre a házi pontlista éllovasa, Max Pacioretty, aki több mint harmincszor volt eredményes a szezonban.

A két gárda kétszer csapott össze az alapszakaszban, mindkét fél egy-egy győzelmet aratott.

Tipp: Dallas Stars 2,80

 

Kapcsolódó cikkek