Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

McLellan 1000. mérkőzésén csúnyán kikapott a Los Angeles Kings.

Todd McLellan mindössze a 31. szakember, aki vezetőedzőként 1000 NHL-mérkőzésen állt a kispad mögött, viszont más öröme nem lehetett a hétfői találkozón, mivel csapata, a Los Angeles Kings meglepetésre csúfos, 6-1-es vereséget szenvedett újonc vendégétől, a Seattle Krakentől.

Az 54 éves tréner azért tudta ilyen korán elérni ezt a jelentős jubileumot, mert egy vállsérülés hamar véget vetett játékos pályafutásának. Az 1986-os drafton a New York Islanders választotta ki, majd egy évvel később a debütálása során ütötte karrierje egyetlen gólját az NHL-ben, ahol végül mindössze ötször lépett jégre. Edzőként viszont sokkal hosszabbra nyúlt a pályája, ugyanis saját bevallása szerint immár több mint 2200 mérkőzésen van mögötte, igaz nem mind az NHL-ben és nem mind vezetőedzőként.

McLellan, aki 520 győzelem mellett 112 hosszabbításos és 368 rendes játékidős vereséget számlál, elsőként 2008-ban a San Jose Sharkstól kapta meg a lehetőséget, amellyel olyannyira élt, hogy első hat idényében mindig rájátszásba vezette az együttest, kétszer pedig főcsoportdöntőig jutott vele. Ugyanakkor a hetedik, balul sikerült szezon után közös megegyezéssel távozott a posztról, de 311 győzelemmel így is a klub történetének legeredményesebb edzőjeként köszönt el. A szétválás viszont lehetőséget teremtett arra, hogy a 2015-ös világbajnokságon ő irányíthatta a kanadai válogatottat, amely tízből tíz meccset nyerve 2007 után először nyert ismét aranyérmet.

Természetesen nem maradt sokáig állás nélkül, a következő idényt már az Edmonton Oilers élén töltötte, de a kanadaiakkal jórészt elkerülték a sikerek: három teljes szezonjából csak egyszer élte meg az utószezont, a negyedikben pedig menesztették. Így következett a Los Angeles Kings, amelynek a 2019/20-as idény kezdete óta irányítja a szakmai munkáját. Az első két évadban még nem jött össze a rájátszás, azonban ezúttal jó eséllyel áttörheti ezt a gátat, mivel a nyugati főcsoport Csendes-óceáni divíziójában második helyen áll a 68 meccsen szerzett 81 ponttal. Ugyanakkor a kaliforniai csapat nem engedhet meg magának a mostanihoz hasonló fiaskókat, ugyanis konferenciában kilencedik, azaz éppen vonal alatti Dallas Stars mindössze hat ponttal van lemaradva, viszont négy meccsel kevesebbet játszott.

Martin St. Louis még csak most kezdte edzői karrierjét, de úgy tűnik, az idény végén is folytathatja majd a munkáját a Montreal Canadiens élén. Legalábbis erről beszélt Kent Hughes, a klub általános igazgatója. A tavaly Stanley Kupa-döntős együttes katasztrofálisan szerepelt a mostani idényben, így 18-37-11-es mérlegnél elküldték Dominique Ducharme-ot, helyét pedig a teljesen tapasztalatlan St. Louis vette át, akivel ismét hokicsapatra emlékeztet a Montreal. A játékosként Hírességek Csarnokába választott szakember eddigi 21 mérkőzésén tíz győzelmet és négy hosszabbításos vagy szétlövéses vereséget ért el, azaz mérlege jobb mint ötvenszázalékos.

Bár a Canadiens a 66 találkozón gyűjtött 47 pontjával továbbra is sereghajtó a keleti konferenciában és a feltámadás ellenére elsőként vált biztossá, hogy nem jut rájátszásba, mégis pozitív az összkép St. Louis munkásságáról.

Így szinte biztosan vele kezdi majd a következő évadot a patinás, de újjáépítés előtt álló egyesület.

Kapcsolódó cikkek