Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Sacramento Kings negatív rekordot döntött, hogy sorozatban 16. alkalommal lemaradt a rájátszásról.

Két nappal az alapszakasz zárása előtt valamennyi hely elkelt a rájátszásban és a selejtezőben is, azaz már csak a kiemelések maradtak kérdésként az utolsó mérkőzésekre. Az utolsó helyet a Denver Nuggets vitte el Nikola Jokic remeklésével, aki azt az egyedülálló bravúrt hajtotta végre, hogy a liga történetében első játékosként szerzett 2000 pontot, 1000 lepattanót és 500 gólpasszt egy idényben.

Keleten az első kiemelést a két éve nagydöntős Miami Heat szerezte meg a címvédő Milwaukee Bucks előtt azzal, hogy utolsó hat találkozóját kivétel nélkül megnyerte. Rajtuk kívül még a Boston Celtics, a Philadelphia 76ers, a Toronto Raptors és a Chicago Bulls tagja a rájátszás mezőnyének. Az egyetlen kérdés, hogy a 17 bajnoki címével rekorder Celtics, vagy a James Harden megszerzésével a legnagyobb favoritok közé emelkedett 76ers végez a harmadik helyen.

A Miami és a Milwaukee ugyanakkor hiába nézheti kényelmes fotelből a selejtező összecsapásait, aggódhat is, hogy ki érkezik ellenfélül, mert bizony az idény előtt az esélyesek között emlegetett Brooklyn Nets is érintett lesz. A gárda nem azért kényszerül pótvizsgára, mert annyival gyengébb lett volna a vártnál, hanem azért, mert legjobbjai közül Kevin Durant sérülés miatt az alapszakasz harmadát, Kyrie Irving különböző okok miatt a kétharmadát kihagyta. Mostanra azonban minden akadály elhárult. Jelzésértékű, hogy a Nets pénteken 118-107-re legyőzte a Cleveland Cavaliers, így éppen riválisát megelőzve feljött a hetedik helyre, ha ezt a sikert megismétli a selejtezőben, akkor a címvédőre nehéz erőpróba várhat az első körben. Az ohiói gárdának pedig a javítási lehetőség sem lesz egyszerű a Charlotte Hornets vagy a tavaly főcsoportdöntős Atlanta Hawks ellen. Ha utóbbi bevánszorog nyolcadikként, akkor azért a Miami sem lehet nyugodt tekintve, hogy pénteken hazai pályán mindössze négy ponttal kerekedett a georgiai alakulat fölé.

Nyugaton a tavaly nagydöntős Phoenix Suns kiemelkedett a mezőnyből és az alapszakaszban nyújtott teljesítménye alapján félnivalója sincsen a selejtezőből érkező ellenféllel szemben. Ez igaz az idény meglepetéscsapatára, a Memphis Grizzliesre is. Mögöttük már csak a harmadik-negyedik és az ötödik-hatodik hely sorrendje a kérdés a Golden State Warriors és a Dallas Mavericks, illetve az idény végére leengedő Utah Jazz és a helyét utolsóként bebiztosító Denver Nuggets között. A selejtezőből a Minnesota Timberwolves és a Los Angeles Clippers egyike biztos csatlakozik a fentebbi hatoshoz, de a vesztes könnyen lemaradhat a rájátszásról. Ennek oka, hogy a New Orleans Pelicans és a San Antonio Spurs hatalmas hajrával lett selejtezős, így jelenleg sokkal élesebbnek tűnik, mint az előbbi két gárda. A louisianai és a texasi csapat kifejezetten izgalmasnak ígérkező egymeccses párharcának győztese tehát jó eséllyel megcsípheti majd a nyolcadik, utolsó bejutó helyet.

A nyugati főcsoportot elemezve érdemes megemlíteni, hogy a két éve bajnok Los Angeles Lakers – az idény eleji várakozásokhoz képest – bombameglepetésre még a selejtezőről is lemaradt. Ez a pályafutása 19. idényét taposó, négyszeres bajnok LeBron James esetében mindössze negyedszer fordult elő. A Sacramento Kings lemaradása viszont korántsem váratlan, ugyanakkor negatív rekordot állított fel azzal, hogy sorozatban 16. alkalommal rendezik meg nélküle az utószezont.

Az eddigi csúcsot közösen tartotta a Clippers együttesével, amely 1977 és 1991 között nem jutott rájátszásba.

Kapcsolódó cikkek