Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Érik a Florida Panthers-Vegas Golden Knights döntő.

Noha a Florida Panthers a keleti, a Vegas Golden Knights a nyugati főcsoportdöntőben szerzett tetemes előnyt, mégis a várt kiélezett küzdelmet hozza a Carolina Hurricanes, illetve a Dallas Stars elleni párharc, ugyanis az eddigi öt mérkőzésből négy csak a hosszabbításban dőlt el.

A legmélyebb, legjobb kerete talán a Carolinának van, azonban lassan búcsút inthet bajnoki álmának, mert az első két, hazai összecsapás után a Párducok otthonában is alulmaradt, márpedig az NHL rájátszásának történetében mindössze négy alkalom volt, amikor egy csapat 0-3-as hátrányból fordítani tudott: 1942-ben a Toronto Maple Leafs, 1975-ben a New York Islanders, 2010-ben a Philadelphia Flyers és 2014-ben a Los Angeles Kings. az első és az utolsó csapat pedig bajnok is lett.

A floridai alakulat a mostani utószezonban még nem vesztett meccset, amikor ráadásba torkollott az összecsapás, eddig hatból hat a mérlege. A legdrámaibb minden kétséget kizáróan a Hurricanes elleni első felvonás volt, melyen csak a negyedik hosszabbítás utolsó pillanataiban döntött Matthew Tkachuk gólja. A játékosok saját bevallásuk szerint már azt sem tudták hanyadik menetben vannak, ami nem csoda tekintve, hogy ez lett az NHL történetének hatodik leghosszabb mérkőzése. A második találkozót szintén a tavaly nyáron a Calgary Flamestől megszerzett Tkachuk döntötte el, de ezúttal kevesebb mint két perc is elég volt, hogy emberelőnyben lezárja a hosszabbítást.

A két meccset eldöntő gólja ellenére a tavaly alapszakaszgyőztes, idén viszont csak nyolcadikként rájátszásba surranó Panthers igazi hőse viszont a kapus Szergej Bobrovszkij. Az orosz hálóőr már az előző körben is közel 95 százalékos védési hatékonyságot tudott felmutatni a Toronto Maple Leafs ellen, de a Carolina támadóit valósággal megbabonázza. Az első, maratoni meccsen 63 védéssel zárt, a harmadikon – immár hazai pályán – ráadásul pályafutása során először zárt makulátlanul a rájátszásban, így 135 lövésből mindössze három gólt engedett eddig a riválisnak, ami majdnem 98 százalékos védési hatékonyságot jelent, ezzel pedig szinte lehetetlen kikapni. Ennek köszönhető, hogy saját közönsége előtt a Panthers egyetlen ütött góllal is győzni tudott. Innen nem nagyon van visszaút, ahogy azt a történelem is bizonyítja, a Florida csak azt fájlalhatja, hogy Aleksander Barkov megsérült.

A nyugati konferenciában még csak két felvonás ment le, a kaszinóvárosiak pedig mindkettőt megnyerték az otthonukban. A két hosszabbítás összesen három percig sem tartott, előbb Brett Howden, majd Chandler Stephenson lett a hős. A texasiaknak azonban még nem kell temetniük magukat, de ahhoz muszáj nyerniük a harmadik, immár hazai meccsen, mert azzal rögtön élessé válna a párharc. A Dallas esetében a kapus Jake Oettingertől és az eddig remeklő, de a főcsoportdöntőben kifejezetten “csendes” Joe Pavelskitől kellene több, hogy elkerülje azt a végzetesnek tűnő hátrányt, amelybe a Carolina került.

Fogadj a legizgalmasabb NHL-meccsekre!

Kapcsolódó cikkek