Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Bruins hazai sikersorozattal állított fel új rekordot, a Devils idegenben tenné ezt meg.

Ahogy az lenni szokott, minden évben megdőlnek legendás csúcsok, nincs ez másként a mostani szezonban sem. Alekszandr Ovecskin például szép lassan majdnem az összes gólcsúcsot átírja, de amíg ez szinte csak idő kérdése, addig a Boston példátlan hazai sikersorozata nem várt fejleménye az idénynek, de talán ennél is nagyobb meglepetés, hogy a New Jersey Devils jó úton halad az idegenbeli győzelmi széria megdöntéséhez.

A Washington Capitals csapatkapitánya ezúttal a Vancouver Canucks vendégeként csapata első két találatát szerezve duplázott, így 403 idegenbeli góljával az örökranglista élére került minden idők legjobbját, Wayne Gretzkyt megelőzve. De ami igazán értékessé teszi az újabb történelmi tettét, hogy az orosz szupersztárnak ehhez mindössze 652 mérkőzésre volt szüksége, míg a 402 vendéggólig jutott kanadai élő legendának 742-re.

Mivel a kanadai csapat mindössze egyszer volt eredményes, így a 37 éves Ovecskin második találata egyben a győztes gól is volt az 5-1-re megnyert mérkőzésen. Ez azért érdekes, mert két nagy visszaszámlálás is folyik Ovecskin gólcsúcsait illetően, az egyik éppen a győzelmet jelentő találatok száma. Ebben a kategóriában 124-gyel az örökrangsor második helyén áll, de a vancouveri teljesítményének köszönhetően már csak 11 gól választja el a csehek halhatatlan hősétől, Jaromir Jagrtől.

A 18. idényét taposó támadó egyébiránt nem lassul góltermelésben, ugyanis a vártnál kicsit gyengébben szereplő Washington 27 találkozóján 13-szor vette be az ellenfelek kapuját, azaz – ha nem jön közbe sérülés – megint kinéz neki egy legalább 40 gólos szezon. A kérdés tehát nem az, hogy még ebben a szezonban utoléri-e a gólvágók örökranglistáján 801 találattal második Gordie Howe-t, hanem, hogy mikor. Ovecskint mindössze nyolc találat választja el ettől az újabb mérföldkőtől. De amikor ezen is túl lesz, akkor indul az igazi visszaszámlálás Gretzky 894 góljáig, amihez vélhetően még legalább két idényre lesz szüksége.

Túl az alapszakasz negyedén az éllovas Boston Bruins az első 14 hazai összecsapását megnyerte, ilyen jól pedig még egyetlen gárda sem kezdett szezont. A korábbi csúcs 11 találkozóból állt az idénykezdettől számítva. Ezt a rekordot egyetlen szakértő sem látta jönni, mivel az amúgy jó erőkből álló gárda több sztárját is nélkülözte az idény kezdetén, így például Brad Marchand és Charlie McAvoy sem volt bevethető hetekig. A Boston ennek ellenére sorra gyűjtötte be a győzelmeket, mostanra pedig már felépültek a hiányzói. A Bruins összességében április 16-a óta százszázalékos volt a TD Gardenben, ahol – a rájátszást is beleszámítva – 21 egymást követő sikert aratott, mígnem a nyugati főcsoportban listavezető Vegas Golden Knights a 15. hazai összecsapásán megállította a sárga-fekete alakulatot, igaz, 3-3-as döntetlent követően csak szétlövésben kerekedett felül, azaz bostoniak egy ponttal így is gazdagodtak. Az alapszakaszt illetően az abszolút csúcsot a Detroit Red Wings tartja a 2011/12-es szezon óta, amikor megszakítás nélkül 23 alkalommal győzött saját közönsége előtt, ezt most már nem fenyegeti veszély.

Ennél is váratlanabb lenne, ha a rájátszásról évek óta lemaradó, de a mostani idényre megtáltosodó New Jersey Devils megdöntené az idegenbeli győzelmi sorozat rekordját. Az Ördögök 11 egymást követő meccset nyertek vendégként, ennél hosszabb sikerszériával pedig csak a Detroit Red Wings büszkélkedhet 2006-ból és a Minnesota Wild 2015-ből. Mindkét gárda 12-ig jutott távol az otthonától. A csúcsbeállításra jövő hétfőn kerülhetne sor a legendás Madison Square Gardenben az idén főcsoportdöntős New York Rangers vendégeként.

Ha ezt a találkozót sikerrel veszi a Devils, akkor december 20-án a Carolina Hurricanes otthonában írhat történelmet.

Kapcsolódó cikkek