Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A rájátszás meglepetéscsapata immár vitán felül az a Montreal Canadiens, amely megnyerte az északi, azaz a kanadai együttesek divízióját, miután kisöpörte az esélyesebb Winnipeg Jets alakulatát.

A Montreal ugyan heteséből csak a negyedik helyen jutott a rájátszásba, de az első körben 1-3-ról fordítva elbúcsúztatta az első helyen záró Toronto Maple Leafs csapatát. Erre még könnyen rá lehetett fogni, hogy a rivális hagyományosan gyengén teljesít az utószezonban, egyszerűen nem "playoff csapat", csakhogy ez a siker olyan lökést adott, amely a második körben is kitartott, így immár sorozatban hét győzelmet aratva elsőként jutott a Stanley Kupáért folyó küzdelem elődöntőjébe a Montreal.

A győzelmi szériában kulcsszerepet játszik, hogy az első forduló negyedik összecsapása óta még csak hátrányban sem volt a gárda. Márpedig a kapuban Carey Price legszebb napjait idézi, így az előny szinte félsikert jelent a Canadiens számára. A kiváló hálóőr meccsenként 1,97 gólt kap, védési hatékonysága pedig 93,5 százalékos, előbbi mutatóban harmadik, utóbbiban első a rájátszásban. Bár a keret nélkülözi a sztárokat, de ha sikerül elsőként betalálni, utána Price lehúzza a rolót, és a minden erejével támadó ellenfél fellazuló védekezését pedig ki tudja használni a Montreal.

További jó hírt jelent a kanadai együttes számára, hogy a következő forduló hazai mérkőzéseit valóban saját csarnokában játszhatja, miután a kanadai kormány vasárnap megadta az engedélyt, hogy a legjobb négy közé jutó csapatoknak ne kelljen karanténba vonulniuk a kanadai-amerikai határ átlépésekor.

És hogy melyik gárda lesz a Montreal ellenfele? A Colorado Avalanche vagy a Vegas Golden Knights. A sok szakértő által előrehozott döntőnek tartott párharc nem okozott csalódást, kiélezett küzdelmet hoz. Az első felvonás alkalmával a nevadai csapat még nem tudta megfékezni a denveriek félelmetes támadó gépezetét, de amíg az első találkozón hét gólt kapott, addig az azt követő hármon összesen hetet. Ennek ellenére a második hazai meccsét még hosszabbításban megnyerte a Colorado, de idegenben már mindkétszer alulmaradt, így 2-2-ről folytatódik a minden igényt kielégítő párharc.

A harmadik együttes, amely papíron felnőhet a Colorado és a Vegas szintjére, az a címvédő Tampa Bay Lightning. A floridaiak ugyan a középső csoportban csak harmadik helyen zártak, csakhogy a rájátszásra visszatért a csapatkapitány Steven Stamkos és az egész alapszakaszt kihagyó Nyikita Kucserov. Ez a kettős pedig nem is egy szintet emelt a csapat minőségén. Hogy miért, azt nem nehéz megfejteni: Kucserov 17-tel vezeti a pontlistát, míg Stamkos 13-mal holtversenyben harmadik. A Carolina Hurricanes egészen remek csapat, mégse tud versenyre kelni a Lightninggal, utóbbi úgy vezet 3-1-re a párharcban, hogy egyetlen kudarcát hosszabbításban szenvedte el. A keleti csoport jövőbeli képviselője ugyan nem ér fel a nagy hármashoz, de mindenképpen számolni kell majd vele, mert akár a New York Islanders, akár a Boston Bruins lép tovább, igazi playoff csapatról beszélhetünk, amely képes megfékezni az ellenfél támadóit remek védekezéssel és nagyszerű kapusteljesítménnyel.

Jelenleg a Szigetlakók vezetnek 3-2-re, de a párharc korántsem lefutott, elvégre háromszor csak egyetlen gól döntött, kétszer ráadásul a hosszabbításban.

Kapcsolódó cikkek