Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A nyolc párharcból ötben a hetedik meccs dönt.

Már a rájátszás első köre rendkívül kiélezett párharcokat hozott, ugyanis a nyolcból ötöt csak a hetedik összecsapás dönt el. Nem tartozik viszont ebbe a sorba a nyugaton első kiemelt Colorado Avalanche, amely kisöpörte a legjobbja hiányában fogatlan oroszlánként küzdő Nashville Predators csapatát.

 A denveriek amúgy is esélyesként várták a sorozatot, ráadásul a Ragadozók bokasérülés miatt nélkülözték a legjobb kapusnak járó Vezina-trófeára jelölt Juuse Sarost. Ezt figyelembe véve nincs semmi meglepő abban, hogy négy meccsen 21 gólt ütve lépett tovább a Colorado, amelyet csupán két találkozón tudott valamelyest megszorítani a Nashville annak ellenére, hogy a rivális kezdő kapusa a harmadik felvonáson megsérült és emiatt a negyediken nem is tudott pályára lépni.

Darcy Kuempernek nincs komoly baja, így a második körben ismét bevethető lesz, ugyanakkor az megfigyelhető, hogy a csapatok még a szokottnál is jobban keresik azt a kapust, akivel végig tudnak menetelni a Stanley Kupáig vezető úton. Persze vannak csapatok, amelyeknél nem a gyengébb teljesítmény, hanem a kényszer szüli a váltást az egyik legfontosabb poszton. Utóbbi kategóriába tartozik a Pittsburgh Penguins, amely Tristan Jarry és Casey DeSmith sérülése miatt a harmadik számú kapusét játszatja. Elsősorban emiatt nem tudta lezárni a párharcot 3-1-es vezetése után, mert Louis Domingue meccsenként 3,65 gólt enged, védési hatékonysága pedig a 90 százalékot sem éri el. De a túloldalon a New York Rangers portása, a Vezina-trófea nagy esélyese sem remekel: Igor Sesztyorkint két meccsen is le kellett cserélni katasztrofális teljesítménye miatt.

Egy ízben a Carolina Hurricanes is a harmadik kapusára szorult, ugyanis Frederik Andersen alapból nem volt bevethető, míg kisebb problémája miatt egy meccsre Antti Raanta is kidőlt, a mindössze 22 esztendős Pjotr Kocsetkov kezdőként nem is állta jól a sarat a harmadik felvonáson. A rivális Boston Bruins 0-2-es hátrányban váltott: Linus Ullmark helyét Jeremy Swayman vette át, utóbbival sikerült 3-3-ra menteni a párharcot.

Az alapszakaszgyőztes Florida Panthers nem küzd kapusgondokkal, egyértelműen Szergej Bobrovszkij véd. Bár kiemelkedő nem volt, de így is sikerült 4-2-vel elbúcsúztatni a Washington Capitals csapatát, amely a rossz formát mutató Vitek Vanecekkel kezdett, de aztán Ilja Szamszonovval sem sikerült maga javára fordítani a párharcot. Pedig több nagy lehetősége is volt fővárosiaknak, akik 2-2-nél három góllal vezettek, mégis kikaptak 5-3-ra, továbbá mindkét hosszabbításos meccset elbukták, miután a ráadásban mindkétszer a Párducok hőse, Carter Verhaeghe talált be. A címvédő Tampa Bay Lightning és a Toronto Maple Leafs kitart Andrej Vaszilevszkij, illetve Jack Campbell mellett, noha egyik hálóőr sem remekel, utóbbit egy ízben le is cserélték. A hetedik meccsen döntő lesz, melyikük fog ki jobb napot.

Nyugaton a St. Louis Bluesnak bejött a kapusváltás, a Minnesota Wildnak nem, ez döntött a két csapat párharcában. Előbbinél Ville Hussót az együttest 2019-ben bajnoki címre vezető Jordan Binnington váltotta a negyedik meccsen, majd elsősorban az ő remeklésének köszönhető, hogy 1-2 után mindhárom meccset megnyerte a Blues. A Wild viszont csak a hatodik felvonásra cserélte le a háromszoros bajnok, idény közben első körös választási jogért megszerzett Marc-Andre Fleuryt, de Cam Talbot sem tudott segíteni.

A Calgary Flames-Dallas Stars és az Edmonton Oilers-Los Angeles Kings párharcokban nincs kapuskérdés.

Előbbi esetében Jacob Markström és Jake Oettinger is remekel, így teljes talány ki nyerheti a továbbjutást eldöntő utolsó összecsapást, míg utóbbi esetben azért talány, mert Mike Smith és Jonathan Quick sem remekel igazán, de kitartanak mindkettejük mellett.

Kapcsolódó cikkek