Amerikai SportokNBA

Oaklandben folytatódik a Warriors és a Rockets öldöklő küzdelme

2019. május 08.

Golden State Warriors–Houston Rockets, csütörtök 04:30

A Houston Rockets és a címvédő Golden State Warriors párharca pontosan azt a kiélezett, feszült és mindvégig szoros küzdelmet hozta, mint amit a szakértők vártak tőle. Mindent elmond a gigászok csatájáról, hogy a négy meccsen hatpontos volt a legnagyobb különbség.

A párharc első két, szintén oaklandi felvonásán a felek kölcsönösen túl sokat foglalkoztak a bírókkal, de a két houstoni összecsapásra lehiggadtak a játékosok, ezáltal valóban a kosárlabdáé volt a főszerep. Az addig frusztráltnak tűnő texasiak pedig kiharcolták az életben maradást jelentő egyenlítést, így lélektanilag immár ők várják jobb helyzetből a folytatást.

A Golden State szekerét egyértelműen Kevin Durant, a Houstonét pedig egykori oklahomai csapattársa, James Harden tolja. Mindketten legalább 29 pontig, egyszer pedig 40 fölé jutottak. Ami kissé váratlan, hogy az egyik oldalon Stephen Curry, míg a másikon Chris Paul adós a kiemelkedő játékkal. A szakemberek viszont úgy látják, ezen felül inkább a Houstonban van tartalék, mert a kaliforniaiak cserepadjáról – az eddigiek alapján – nem tud olyan játékos beállni, aki jelentős mennyiségű ponttal tudná segíteni a csapatot. Ezt támasztja alá, hogy a kezdő ötöst leszámítva csak 7 és 14 pont között termeltek a cserék. Ezzel szemben a Houstonnál háromszor is volt olyan játékos, aki csereként beállva egymaga legalább tíz pontot ért el.

A rájátszásban öt éven belül negyedszer csapnak össze a felek: az első két párharcot 4-1-gyel nyerte a Warriors, de tavaly a főcsoportdöntőben csak úgy tudott fordítani 3-2-ről, hogy Chris Paul kidőlt az ötödik felvonáson.

Tipp: Hazai csapat hendikeppel -5,5 1.88 és összpontszám hosszabbítással 219,5 – vendég és felett 3.90

 

Milwaukee Bucks–Boston Celtics, csütörtök 02:00

Az első meccs után úgy tűnt, hasonlóan izgalmasan alakulhat a Boston Celtics és az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks csatája, csakhogy azóta utóbbi három könnyed győzelmet aratott, így hazatérve immár a továbbjutás reményében lép parkettre.

A Boston az idei rájátszásban első öt találkozóján szinte tökéletesen védekezett, nem engedett 106 pontnál többet riválisainak, így kisöpörte az Indiana Pacers együttesét és idegenben legyőzte a Bucksot is. Csakhogy a következő három mérkőzésén ezt nem tudta megvalósítani, a Milwaukee mindannyiszor legalább 113 pontot termelt, kétszer pedig a 120-at is elérte, ami bőven elég volt számára a győzelmekhez.

A különbséget természetesen Jannisz Antetokunmpo jelenti, akit az első felvonáson sikerült 22 ponton tartani, csakhogy azóta 29-ig meg sem állt, kétszer pedig harminc fölé jutott. Ha az ötödik meccsen a Celtics nem tudja semlegesíteni a görög sztárt, akkor a Bostonnak szinte biztosan befellegzett.

A két csapat tavaly a rájátszás első körében csapott össze, akkor egyetlen idegenbeli siker sem született, így a Boston 4-3-mal lépett tovább. Ezzel szemben idén az eddigi négy mérkőzésen háromszor a vendégek diadalmaskodtak.

Tipp: Milwaukee Bucks -9,5 2.06