Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A szintén washingtoni Backström ezredes lett. Igencsak sok ünnepelnivalója van mostanság a Washington Capitals csapatának: a keddi mérkőzésen a duplázó Alekszandr Ovecskin utolérte Jaromir Jagrt az örökrangsor harmadik helyén, míg szerdán Nicklas Backström megszerezte 1000. pontját az NHL-ben.

Csak idő kérdése volt, hogy az orosz csapatkapitány mikor éri utol a csehek még ötvenévesen is aktív legendáját. Nos, erre két napja Calgaryban került sor, ahol előbb a második harmadban egyenlített, majd a hajrában egy üres kapus góllal eldöntötte a Flames ellen végül 5-4-re megnyert mérkőzést. A 36 éves sztár idénybeli 36. találatával immár 766-szor volt eredményes a ligában, így már csak két kanadai legenda, Gordie Howe és Wayne Gretzky van előtte. Jagr utolérése, s hamarosan bekövetkező megelőzése egyszersmind azt is jelenti, hogy Ovecskin lesz az NHL történetének legeredményesebb európai, de ha úgy tetszik nem kanadai játékosa.

Jagr amúgy osztja minden idők legnagyobb hokisának véleményét, miszerint Ovecskin túl fogja szárnyalni a megdönthetetlennek hitt gólcsúcsot:

“Ovecskin megállíthatatlan. Ötéves szerződése van a Capitalsnél, de azt hiszem, még kontraktusa lejárta előtt megdönti Gretzky rekordját. Valahogy módosította a stílusát, és lépést tud tartani a mostani NHL-ben játszók sebességével, emellett óriási előnye, hogy senki sem olyan erős, mint ő. Csak sérülés, vagy valamilyen baleset állíthatja meg, mert jó formában van, és folyamatosan termeli a gólokat” – vélekedett Jagr.

Egy biztos, a 17. idényét taposó sztár 16 szezonban érte el a 30 gólos határt és kilencszer lett gólkirály. Mivel lassulás egyáltalán nem tapasztalható a góltermelésében, így kijelenthető, ha nem lesz komolyabb sérülése, akkor valószínűleg jövőre utoléri és megelőzi a 801 találattal második helyen álló Gordie Howe-t, aki már csak mindössze 35 gólra van tőle. A 894-szer eredményes Gretzky ugyan jelenleg még távolinak tűnik, de négy-öt év alatt utolérhető 30-35 gólos idényekkel számolva. Márpedig az 50 esztendős Jagr példáját látva, manapság még negyven felett is lehet eredményesen hokizni.

De nemcsak Ovecskint ünnepelhette a Capitals, ugyanis egy nappal később, szerdán Nicklas Backström egy-egy góllal és gólpasszal vette ki a részét az Edmonto Oilers elleni 4-3-as hosszabbításos vereségből, így – Ovecskin után – ő lett a klub második ezredessé váló játékosa, a liga történetében pedig a hatodik svéd. Az NHL történetében 93. játékosként érte el ezt a mérföldkövet, s olyan honfitársaihoz csatlakozott, mint Mats Sundin (1349), Daniel Alfredsson (1157), Nicklas Lidström (1142), Henrik Sedin (1070) és Daniel Sedin (1041).

A 34 éves csatár 263 gólnál és 737 gólpassznál tart. Azt persze kissé sajnálta, hogy nem győztes meccsen ünnepelhette a jubileumot, bár így is volt ok az örömre, mert a fővárosiak két másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlítve mentettek egy pontot. A hosszabbítást pedig a hazaiak ásza, a jelenleg legjobbnak tartott játékos, Connor McDavid döntötte el.

A Capitals pénteken a Vancouver Canucks vendége lesz, kedden pedig már otthon lép jégre a New York Islanders ellen, s talán az lenne a stílszerű, ha Jagr megelőzését saját közönsége előtt ünnepelhetné Ovecskin.

Kapcsolódó cikkek