Amerikai SportokNFL

Rosszalkodó “Szentek”

2022. szeptember 22.

Nagyon viccesek ezek az NFL-es fiúk!

A New Orleans Saints-Tampa Bay Buccanneers összecsapás borzasztóan rossz meccset mutatott, eredmény szempontjából, a negyedik negyedig sikerült 3-3 pontot összelejmolniuk, az összes többi magtalan küszködés. Szegény jó Tom Brady is szenvedett, nem ment neki, pluszban ott a világhírnévért futó ügye, kellemes asszonykája megunta, hogy Big Tom egy újabb szezont kavar a ligával, megszegve fogadalmát, hogy innentől már csak a család. Esetleg valami kis finom tévés szerződés, amivel a rezsinövekedést valamelyest pótolhatná. A Tampa QB-je nemet mondott a száraz irodai munkának, asszonyát magára haragítva New Orleansban igyekezett, hasztalan.

A negyedik negyed közepén beütött a villám.

Azt hinné a kívülálló, hogy ezek a jobbára gigantikus méretű emberek a böszme nagy sisakjuk mögött, mindenféle szipi-szupi protektor védelmében nem törődnek semmivel, csak a taktikával, a meccs miatt agyuk forr, mint a tűzön felejtett gulyásleves, futnak, tolakodnak, elkapnak, trükköznek.

Tehát 3-3 a Tampa-Saints parti. Egy látszólag lényegtelen helyzet, a hazai fickó ballag a pályáról, később kiderült az ellenfél egyik edzője az oldalvonal mellől üzent neki. Válaszul az aranyfekete mezes arc az összes szembejövő páciensnek beszólt, bemutatott. Igazából senki nem törődött vele, hagyták, csak nyomassa a kicsike, hátha leereszt. Hanem pont megérkezett Brady, emberünk neki is osztott, Brady visszaszólt. Ha valaki ezt megteheti, hát akkor ő az.

Valami erős lehetett, mert a Saints-es fickó még jobban bepöccent. Elkezdett vadul csatarászni Brady orra előtt. Kezdett forrósodni a szitu, a cserék közül egy hasonló tesztoszteronbetyár meglátta a veszekedést, Bradyt védvén, ám a helyzetet eszkalálva beugrott és azon nyomban földhöz vágta a hepciáskodót. Természetesen sürgősen érkezett a segéderő, a földbe verő maga is belecsapódott a műfűbe, aztán az összes gladiátor szerette volna kivenni a részét a káoszból, a szokásos mivan-mivan harci kiáltással növelve a sokadalmat.

Témázás közben a sárga zászlók garmadája repült, szegény sporik azt sem tudták, hol kezdjék a béketeremtést! Ennyi hatalmas ember között mi tehetnek? Különben a bunyó semmi, annyira beöltözöttek, verekedés szempontjából eléggé sérthetetlenek az amerikai focisták, nincs hol kárt okozni, lökdösődtek, kaffogtak, ennyi.

Különben, a gyémántkemény védőöltözetük mögül hogyan akarták verekedéssel bemutatni ki a nagyobb kamper a stadionban…