Amerikai SportokNHL

San Jose Sharks: most vagy soha!

2019. április 26.

San Jose Sharks–Colorado Avalanche, szombat 04:00

A San Jose Sharks évtizedes rájátszásbeli szenvedései után joggal érezheti úgy: most vagy soha! A Stanley Kupához vezető út következő akadálya az idény és a playoff első körének egyik meglepetéscsapata, a Colorado Avalanche.

A Cápák húsz év alatt mindössze kétszer nem élték meg az utószezont, ott viszont rendre idő előtt elvéreztek, a főcsoportdöntőig is "csak" négyszer jutottak el, a Stanley Kupáért pedig csupán egyszer küzdhettek. De ha az nem ad elég erőt a révbe éréshez a csapatnak, hogy a tavaly nagydöntős Vegas Golden Knights gárdáját 1-3-ról ki tudták ejteni, akkor semmi. Ráadásul az utolsó két meccset hosszabbításban nyerte meg a Sharks.

A Colorado szintén igencsak feldobott állapotban várhatja a párharcot, elvégre éppen becsúszott a rájátszásba, majd ott játszi könnyedséggel búcsúztatta a nyugati első Calgary Flames gárdáját.

Alapvetően a rájátszásban megszokottól eltérően elég gólzáporos párharcra van kilátás, mindkét alakulatnak ugyanis a támadó játék az erőssége. Mindkét fél több mint három gólt ütött mérkőzésenként az első körben. A San Joséra alapvetően jellemző az adok-kapok, nem véletlen, hogy a hét felvonásos párharcában ötször legalább hét találat esett.

A két együttes idén háromszor csapott össze az alapszakaszban, mindannyiszor a Sharks győzött és minden alkalommal legalább hét gól született.

Tipp: Gólok száma 6,5 felett 2.43

 

New York Islanders–Carolina Hurricanes, szombat 01:00

Nem akármilyen bravúrt hajtott végre a New York Islanders és a Carolina Hurricanes: előbbi a 2016-ban és 2017-ben bajnok Pittsburgh Penguins gárdáját kisöpörte, míg utóbbi hetedik meccsen búcsúztatta a címvédő Washington Capitals csapatát. Most viszont egymással kell megküzdeniük.

Az Islanders egyértelműen annak köszönheti sikerét, hogy védekezését a tavalyi tökutolsóból a liga legjobbjává varázsolta Barry Trotz vezetőedző, aki tavaly még a fővárosiakat vezette bajnoki címre. A Szigetlakók négy meccsen mindössze hat gólt kaptak a liga talán legjobb támadóit felvonultató Pingvinektől, ez pedig korántsem hangzik bíztatóan a Carolina számára, amely a négy idegenbeli meccsen mindössze kilencszer volt eredményes. A Carolina elsősorban annak köszönheti bravúrját, hogy hazai pályán lehengerlően játszott a Washington ellen, de ezt a párharcot is riválisa kezdi a hazai pálya előnyével, s az újabb bravúrhoz jobb teljesítményre lesz szükségük vendégként.

A csapatok négyszer is megmérkőztek az alapszakaszban, amelyeken többnyire az Islanders akarata érvényesült: mindhárom sikerét úgy aratta, hogy a Hurricanes mindössze egyszer talált a kapuba. Az egyetlen kivételt a Carolina 4-3-as New York-i győzelme jelenti.

Tipp: Hazai 2.23 vagy vendégcsapat góljai 1,5 alatt 3.00